Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, януари 14, 2009

Общонационален Протест 14.01.2009г.

Ако имате възможност - излезте пред Народното събрание,
ако не - протестирайте тук!

187 протестират в момента.

Ако нямате възможност да бъдете пред парламента, можете виртуално да присъствате на този сайт.
Тук се отчита броят на реално присъстващите потребители, които се намират във всеки един момент пред виртуалното народно събрание и споделят надеждите си за по-добра България. За да вземете участие във виртуалния протест, трябва просто да оставите тази страница отворена или да я посещавате през половин час.

http://feelfriendly.com
-----------------------

Общонационален Протест 14.01.2009г.

http://www.vbox7.com/play:8c964f25


Протестът
Агенция Фокус

Студентите: Да ги изкараме от Парламента като кучета
Дневникът на студентския протест
СРОКСОС тръгва преди години от Студентските съвети във ВУЗ-те. Имат и съдебно решение. Първата инициатива на сдружението е през 2004-2005-та. Група студенти тогава се обявиха против увеличаването картите за градския транспорт на учащите. През следващите години изпращат редица писма и петиции за нередности в Студентски до управниците. През май 2008-ма критикуват ремонтите на общежитията. По думите им те са некачествени и не струват парите, които са инвестирани.
Срещите на хората от СРОКСОС се провеждат по блоковете в Студентски. „Събираме се в скромна обстановка", обясни пред DeltaNews Румен Захариев от Сдружението. Около 8 човека се занимават с цялата организация на стачките. Разпечатват плакатите със собствени пари. За утрешните афиши всеки се е бръкнал с по 20 лева. Скъпи им излиза само озвучаването. По думите на Захариев за говорител са им трябвали около 600 лева. Успяват да се снабдят с такъв от близък на приятел на човек от СРОКСОС. Само за няколко дни студентите успяха да превърнат протеста в национален. „Поддържаме непрестанна връзка със зърнопроизводителите и еколозите", похвали се Захариев и допълни „Мисля, че протестът ще си протече нормално".


Стотици студенти почетоха паметта на Стоян.
Снимка: Кирил Бъчваров

Ден преди Националния протест започнал само като студентски, младите се заканиха да изгонят депутатите като кучета от Парламента. Форумите в интернет бълват заплаха след заплаха за управниците.
А ето какво предизвика студентското недоволство или дневникът на протеста.

5-ти декември
Вили Георгиев и Александър Данаилов пребиват до смърт 20-годишния студент по фармация Стоян Балтов пред дискотека „Амнезия" в Студентски град. Аутопсията показва, че 2-те момчета са отнели живота на Стоян с мощни шутове в главата. Бруталното убийство шокира цяла страна. Свидетели няма.

8-ми декември
Майката на убитото момче Зарка Балтова помоли просветният министър Даниел Вълчев наред с поздрава за празника на студентите да почете и паметта на рожбата й.

9-ти декември
Ученици от сливенската гимназия, която е завършил убития събират подписка. Те настояват за справедлива присъда на виновниците. В центъра на града децата разпъват маса и търпеливо изчакват тълпата от хора, подкрепящи каузата им.

11 декември
Обявен е траур в „Скайп". „Сложи си Х пред името в траур за момчето, което бе пребито до смърт от негови връстници в София. Препрати това съобщение на всичките си абонати. И нека бъдем по-добри". Това послание обходи мрежата за часове. Хиляди почетоха паметта на Стоян във виртуалното пространство.
Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев бе категоричен, че няма да подкрепи никакъв студентски протест. По думите му всички трябва да простят на майката на убитото момче за исканията и за ден на траур и справедлива присъда на виновниците.

12 декември
Студентско шествие в памет на Стоян Балтов. Близо 1000 души манифестираха мълчаливо със свещи в ръка. Те поставиха венци на мястото на убийството. Учащите излязоха с искания към властта. Те настояваха да се засили полицейския контрол в Студентски град, да се изгонят мутрите от квартала. Искаха още виновниците за убийството да получат сурово наказание.
Снимка:Кирил Бъчваров

13 декември
Стана ясно колко души са застанали зад подписката на сливенските ученици. За броени дни каузата подкрепиха 16 хиляди души. Подписите се внесоха в 7-мо РПУ, отговарящо за Студентски град.

14 декември
Министър Вълчев се извини на почернената майка.

15 декември
Състоя се среща на ректори и студенти в Университета по национално и световно стопанство. Обсъди се проектозакона, забраняващ реституирането на университетски имоти.
Президентът Георги Първанов, столичният кмет Бойко Борисов и председателят на ДАМС Весела Лечева обсъждаха студентските проблеми. Решиха да засилят полицейската охрана в квартала.

16 декември
Сдружение за развитие и обществен контрол (СРОКСОС) се закани да организира студентски протест, ако управниците не се включат в организирана от тях дискусия. Властта пропусна срещата, младите приеха това като безхаберие за бъдещето им.
Униформени намериха нов труп в Студентски град.
Депутати и министри започнаха да мислят за строеж на ново РПУ в квартала на учащите.

18 декември
Главният архитект на столицата Петър Диков обяви, че дискотеката, пред която бе убит Стоян е незаконна.

19 декември
СРОКСОС изпълни заканата си и се вдигна на бунт пред Парламента. Стачката бе подкрепена от еколози и зърнопроизводители. Над 1000 души скандираха „Оставка" на жълтите павета. Няколко часа по-рано депутатите бяха изведени от сградата.
Бойко Борисов уволни архитектът на Студентски град. Причината-незаконността на „Амнезия".
Председателят на Народното събрание прие представители на студентите и им обеща да формира работна комисия. Целта на комисията бе да се решат проблемите на студентите.
СРОКСОС обеща нов протест на 14-ти януари.
Вторият протест.
Снимка:Мартин Ангелов

7-ми януари
Газовата криза остави на студено и учащите, а старите ел. инсталации не издържаха на пуснатите печки. Цели блокове останаха без ток. Студентите четяха за изпити на свещ.

13 януари
В магазините в Студентски се изчерпаха и свещите.
Националното представителство на студентските съвети се разграничи от замисления на 14-ти протест. Нарекоха СРОКСОС „псевдо лидери".
Просветният министър обеща да даде земя за 7-мо РПУ. Закани се да вкара в действие софтуер, контролиращ настаняването в общежитията. По думите на главния секретар на МОН Димитър Танев ще се отделят и 1,2 милиона за изграждане на видионаблюдение.
Шефът на 7-мо РПУ комисар Петър Неделчев обяви, че Вили Георгиев и Александър Данаилов могат да получат 20 години затвор.
Родителите на Стоян Балтов почистиха от снега мястото, на което бе убит синът им.

14 януари
Ще видим. За нагласите и намеренията на студентите четем по форумите.
Анонимен: Да, аз съм съгласен с протеста, но тоя път трябва да се троши яко и да станат масови безредици. Трябва да ги изкараме от Парламента като кучета и пребием.

Анонимен: Дойде време отново да вземем по едно жълто паве в ръце...и да си свършим работата. ..

mapto: Важно е протестът да продължи до вечерта след работно време, за да може в него да се включат всички граждани, които са на работа през деня.

C Dunchev: Студентски град без мутри! България без мутри! Мутрите начело с Ахмед, Сергей, Георги и Симеон-в затвора! Мутрите и мафиотските им свърталища, дискотеки и заведения-незабавно разрушени и на тяхно място спортни игрища и библиотеки!

д-р Теменужка Любенова: Бог да пази България и да благослови децата й! С уважение към всички, които са толкова решителни, като български войводи от Македония.

Нина Димитрова

делтанюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи