Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, януари 18, 2009

В Бургас няма да има джамия, ^^^^ насъсква българи срещу турци

Как така се случи, че в град като Бургас, където никога е нямало етническо напрежение, съседи, които са живели мирно цял живот започнаха да се гледат с омраза? Как така из целия град се разпространява една лъжа, а именно, че скоро на територията му ще бъде издигната джамия. Целта е ясна - спечелване на гласове на предстоящите избори в полза на ^^^^^.

Инструментът също е известен - телевизия ^^^^. Какви ще са последиците - страх ме е да си помисля...

Тъй като по време на празниците споменатата по-горе медия не спря да сее омраза и манипулации от екрана е редно да се направят някои уточнения, до които всеки може да стигне сам, стига да има желание. Джамия в „Меден рудник" няма да има. На скандалната общинска сесия в края на 2008 г. съветниците взеха решение да се изготви служебен проект "Изграждане на социални жилища, детска площадка и молитвен дом за мюсюлманско вероизповедание". Това не означава джамия, а стая, в която ще се молят хората, които изповядват традиционната мюсюлманска вяра. Такива хора в Бургас има и доколкото си спомням те не са ни врагове, а съседи, с които сме ходили на училище, срещаме ги на работните си места и по улиците. Такъв молитвен дом има от десетки години в к-с „Възраждане" и никога не съм чула ходжа да пее под прозореца ми на няколко метра разстояние от това свято за мюсюлманите място.

Има ли нужда от нов молитвен дом в нашия град? Вероятно да, защото поради липса на такъв в „Меден рудник" десетки посещаваха фундаменталистка секта в сградата на бивша баничарница. Между другото, когато кметът Димитър Николов нареди тя да бъде изравнена със земята беше заплашван, а депутатът от ДПС Несрин Узун го заклейми от трибуната в Народното събрание. Тогава ^^^^^ и ^^^^ си замълчаха и забравиха какви „патриоти" са. По-скоро бих ги нарекла циркаджии, особено след евтината PR акция пред паметника на Христо Ботев...

И за финал нека си спомним, че само преди няколко месеца Димитър Николов "размрази" строежа на храмовия комплекс в "Меден рудник", за който 14 години предишната управа не намери пари. Община Бургас отпусна 300 000 лв. и те в момента се влагат в строежа на единствената черква на територията на комплекса.

Калояна Живкова

http://www.globusnews.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи