Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, януари 27, 2009

ИСЛЯМСКИ ОБЛИГАЦИИ

(26.01.2009.) СИНГАПУР ЩЕ ПУСКА ИСЛЯМСКИ ОБЛИГАЦИИ

Сингапур планира да пусне първата си емисия от ислямски облигации (сукук) на стойност 134 млн. долара, предаде АФП.

Инициативата има за цел да рекламира ислямските финансови инструменти във финансовата столица на Югоизточна Азия. "Стандард чартъред" и Ислямската банка на Азия, ще са водещи мениджъри на емисията, подготвяна от Централната банка на Сингапур. Това е първата емисия от ислямски облигации (сукук), която се пуска от страна, която не е изцяло мюсюлманска. Тя има за цел да привлече петродолари, така и инвеститори, които искат да инвестират в книжа, съобразени с нормите на шериата.

Ислямските финанси се определят от шериата. Бушуващата в света финансова криза може да накара мнозина инвеститори да потърсят в тези облигации убежище от кризата.

Ислямското законодателство забранява спекулативни операции, чрез които някои банкери защитават инвеститорите от прекомерен риск. Инфраструктурният сектор и тази година се очаква да остане най-активен емитент, а най-много облигации вероятно ще бъдат издадени в страните от Персийския залив и в Малайзия, която е най-големият пазар на ислямски облигации в света. Към края на миналата година тя представляваше 60% от глобалния сукук-пазар.

Източник: в-к „Дневник”

Мюсюлманско изповедание/Главно мюфтийство

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи