Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, януари 28, 2009

Детско порно в манастир

Игумен на манастир в Гърция въртял мрежа за детско порно

11 души са арестувани по обвинения в притежание и разпространение на порнографски материали

Костас Караманлис

Снимка: Ройтерс

Игумен на гръцки манастир е арестуван за участие в мрежа за детска порнография, предаде Ройтерс. Той е един от 11-те задържани при мащабна полицейска операция в южната ни съседка в понеделник късно вечерта. Гръцките власти смятат, че разкритата схема е част от европейска мрежа за разпространение на детско порно.

Полицията започнала разследването преди повече от три месеца. Разплитането на случая е започнало, след като била получена информация на британската полиция, че са открити над 200 страници в интернет с порнографско съдържание, които често са посещавани от IP адреси в Гърция. Властите там незабавно започнали проверки и е установено, че в канала са замесени местни лица.

Операцията е била проведена в седем града, сред които са столицата Атина, Солун, Патра, Орестиада, Превеза, Миконос и Митилини.

Освен 11-те арестувани на други 13 души са отправени обвинения в притежание и разпространение на порнографски материали в интернет. Полицията издирва още над 130 души, за които има съмнения, че също са замесени в мрежата.

Арестуваният игумен е на 44 г. и е ръководил манастир в град Спарта, Пелопонес, съобщават гръцките медии. Сред задържаните са двама лекари и един военен.

Според гръцките закони заподозрените могат да бъдат автоматично арестувани в рамките на 24 часа от извършване на престъплението.

"Обвиняемите са имали достъп до платени интернет сайтове, съдържащи незаконно направени снимки и видеоматериали. Те са заплащали с кредитни карти", обяснява полицай, участвал в операцията, но пожелал да не се разкрива името му. Арестуваните са плащали по 80 долара за 30-дневен достъп до сайтове с порнографско съдържание, съобщават гръцките медии. "Трудно ги разкрихме, тъй като някои от тях да влизали в сайтовете от интернет кафенета", допълва полицаят.

Служителите на органите на реда са обискирали домовете на заподозрените и са конфискували около 30 харддиска, осем лаптопа и стотици DVD-та с общ обем 28 000 гигабайта, на които били записани снимки дори и на 4-месечни бебета.

Миналата година Гърция обвини 21 души за участие в порнографска мрежа. Правителството на премиера Костас Караманлис прие през 2007 г. закон, който предвижда тежки присъди, сред които дори доживотен затвор, за престъпления, свързани с детска порнография, припомня Ройтерс.сега

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи