Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, октомври 05, 2008

"Харун Яхия" (псевдоним на Октар)

Уебсайтът на оксфордския професор и еволюционист Ричард Докинс бе забранен в Турция по-рано този месец след като водещият застъпник на креационизма в Турция Аднан Октар (Харун Яхия е псевдоним на Октар) заяви, че е открил обиди за себе си в него.

В момента на главната страница на уебсайта се вижда турското знаме и текст "Забранено в Турция".

(със съкращения)

БТА,2008

*

Креационист дава милиони за доказателства за еволюцията

Виден креационист обяви огромна награда, ако някой успее да му представи реални фосилни доказателства за еволюцията, писа в. "Индипендънт". Аднан Октар, който преди време успа да извоюва забраната на официалния сайт на биолога Ричард Докинс в Турция, призова всички еволюционисти да се постараят сериозно, ако искат да спечелят 10 трилиона турски лири (около 5.5 трилиона евро). За целта обаче е неоходимо те да му покажат фосил, който да илюстрира някаква междинна форма на еволюцията.

Мюсюлманският писател, творящ под псевдонима Харун Яхия, е яростен критик на "дарвинистката диктатура" и е изключително популярен в страната си, където според проучване от 2006 г. едва четвърт от населението вярва в теорията на Чарлз Дарвин. Той е остро критикуван на Запад заради твърденията си, че не съществуват фосилни доказателства на теорията и заради опитите силово да налага креационизма. "Еволюционистите са в задънена улица, когато се стигне до фосилите", казва Яхия. "Нито един от досега откритите не принадлежи на странно изглеждащи създания, представляващи междинната връзка между сегашните видове и съществувалите според тях преди време."

Тезата му естествено се отхвърля от учените. По думите на д-р Кевин Падиан от университета на Калифорния турчинът "няма изобщо представа как видовете са се променяли във времето и когато например види фосилизиран рак, възкликва: "Това си е най-обикновен рак, еволюция няма". "Измирането на видове пък изобщо не го тревожи."

Яхия се прочу през 2006 г., когато неговият "Атлас на Сътворението" беше разпространен по цял свят, макар и в тираж от едва 10 000 бройки. Томът, който съдържа 800 страници, твърди, че през милионите години живот на Земята флората и фауната не са се променили, и така поддържа ислямските креационистки възгледи. Британският биолог Докинс обяви атласа за "пълен с предразсъдъци, предварително наложени идеи и спиращо дъха невежество". Яхия от своя страна го взе на мушка и миналия месец успя чрез турски съд да забрани неговия интернет сайт, тъй като той съдържал "богохулно и обидно за вярващите съдържание". Интернет потребителите в Турция вече нямат достъп до сайта.

дневник,05.10.2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи