Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, октомври 21, 2008

Откриха първа руска църква в Хавана

Над 25 000 туристи от Русия са посетили Куба за 9 месеца

Снимки: АП

Митрополит Кирил връчи на Раул Кастро високото православно отличие. Същия орден получава и Фидел (снимката долу).

Кубинският президент Раул Кастро присъства в неделя на откриването на първата руска православна църква в Куба, съобщиха Франс прес и ИТАР-ТАСС.
Присъствието на церемонията на 77-годишния Раул Кастро, който рядко се появява на публични места, свидетелства за затопляне на отношенията между Хавана и Москва - бивши съюзници от времето на студената война, отбелязват агенциите. По-късно през деня Раул присъства на концерт на хора на московския Сретенски манастир, но не направи изявление за медиите.
Откриването на храма, издигнат в Хавана в чест на иконата на Казанската Богородица, е символ на новите отношения между нашите две страни, заяви пред журналисти руският посланик в Куба Михаил Каминин.
"Това показва до каква степен нашите две страни са се променили", добави той по повод на официалния атеизъм на комунистическите режими. Посланикът подчерта, че църквата е предназначена за хилядите руснаци, живеещи в Хавана, и за руските туристи, посещаващи страната.
На осветяването на храма присъства и митрополит Кирил, вторият човек в Московската патриаршия, по чиято идея е построена църквата. В словото си той изтъкна, че изграждането на руската църква открива нова страница в историята на кубинско-руската дружба, уточнява ИТАР-ТАСС. Митрополит Кирил беше приет в Двореца на революцията от Раул Кастро, на когото връчи Ордена на княз Даниил Московски. Същото отличие ще бъде връчено и на бившия лидер Фидел Кастро в болницата, където се лекува, предаде кубинската агенция Пренса латина.
Според руското посолство в Куба живеят над 3000 руснаци, повечето жени, омъжили се за кубинци през съветско време. По кубински официални данни над 25 000 руски туристи са посетили Куба от началото на годината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи