Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, октомври 27, 2008

Холивуд търси религиозна толерантност

Римейк на класически филм за Мохамед ще показва исляма в добра светлина

Единственият опит на западното кино да покаже житейския път на ислямски пророк Мохамед датира от 1977-ма година. Лентата „The Message“ („Посланието“) дълги години е давана за пример за обективен поглед върху зараждането на ислямската религия и проповядваните от нея добродетели. В съвремението на силна религиозна нетърпимост между християна и мюсюлмани, Холивуд реши да възкреси спомена за шедьовъра на Мустафа Акад.
Продуцентът Оскар Зогби, който работи и по оригинала, твърди, че развитието на технологиите в киното през последните 3 десетилетия със сигурност ще направи филма на Акад още по-добър. Новата продукция ще носи името „Посланикът на мира“. Тепърва ще става ясно кой актьор ще изиграе главната роля, а източникът на финансиране на проекта засега се пази в тайна.

Оригиналът
Една от легендите на Холивуд Антъни Куин блести в „The Message“, излязъл по кината в края на 70-те години. Спрямо установените в Корана правила пророка Мохамед и неговите най-близки последователи не могат да бъдат изобразявани и затова във филма се чуват гласовете им, но се показват единствено техните силуети.
Конфликти
В последните години изобразяването на Мохамед от западни издания предзвика масови брожения. През 2006-та год. рисунки с лика на пророка, дело на датски карикатуристи, отприщиха вълна от протести в мюсюлмания свят. Имаше и няколко смъртни случая. По ирония на съдбата човекът, който стои зад продукцията-роденият в Сирия Мустафа Акад става жертва на радикални ислямисти. Акад загива при бомбен атентат в хотел в йорданската столица Аман. Отговорност за нападението поемат бойци на Ал Кайда.делтанюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи