Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, октомври 17, 2008

Богослови стават гидове

Румъния с 10 години напред по религиозен туризъм

петък, 17 октомври 2008

курорта Св. св. Константин и Елена

В България има над 150 манастира, но тези, които предлагат нощувка и имат елементарни хигиенни помещения се броят на пръсти. Абсурдът е, че партизански къщи, а не манастири са в остарелия от 80-те години списък на националните паметници на културата, посочи Милен Бакалов, завеждащ поклонническият отдел на русенската митрополия.

В курорта Св. св. Константин и Елена се проведе Черноморски туристически форум на тема "Религиозен туризъм".

Той беше открит от варненския митрополит Кирил.

Богослови да станат гидове, е залегнало като идея в бъдещата стратегия за развитие на поклонническия туризъм, съобщи Ваня Касабова, шеф на Християнския съюз и член на националния борд по туризъм. За целта свещениците трябва да се обучават в туристическия бранш. Румъния вече е напред с 10 години по развитие на отрасъла.

Над 6 хил. поклонници всяка година посещават манастирите в северната ни съседка, организирани само чрез офиса в Букурещ, съобщи неговият директор Каталин Никулеску.

Румънската патриаршия събира 30 на сто по-ниски такси по съответните маршрути от туроператорите. Средно 2 евро струва манастирската чорба с основно ястие десерт и питие.

Инициативен комитет ще възстановява 40-те манастира край София. Идеята е да се превърнат в малката Света гора. Сред първите дарители е и собственикът на в. "Стандарт" Тодор Батков посочи Касабова.

Кръстина Маринова

изт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи