Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, октомври 07, 2008

Музикалното изкуство и "Native Deen"

Групата

Историята на Native Deen е една вдъхновяваща история, която започва с трима тийнейджъри, всеки от които притежава велик талант и страстта да разпространява посланието на Исляма. Известното трио е съставено от Джошуа Салаам, Абдул-Малик Ахмад и Наим Мухаммад – те се събират през 2000 година и се залавят с професионална кариера в музикалната индустрия, целейки да изтъкват нещата, с които се сбъскват мюсюлманите, живеещи в Америка.

Тези трима млади афро-американци, които са отгледани и възпитани като мюсюлмани в Америка, се утвърждават като една от водещите нашиид групи и вдъхновяват фенове от различни страни. Развивайки собственото си вдъхновение от посланието на Исляма, музиката на Native Deen кара слушателите да запазят вярата си, да живеят един по-добър живот, и да не се поддават на страстите и влиянията на модерната общност.



Native Deen използват само ударни инструменти в съответствие с мението на мнозинството от мюсюлмани за употребата на музикални инструменти. Това не е пречка за креативността на групата по никакъв начин, а дори се изразява в емоционално наситени аудио ефекти, които се смесват в уличен рап, хип-хоп и R&B. Групата има фенове от всички местенца на света. Музиката й и положителното послание, което носи, привлича различни хора – от ислямски духовници до немюсюлмани. Native Deen са били в повече от 60 града по света, вдъхновявайки мюсюлмани и немюсюлмани. Те са създали един културен мост, представяйки Исляма в положителна светлина на западната публика, допринасяйки за толерантността в ислямските страни, като показват, че и на Запад има отдадени, практикуващи Исляма мюсюлмани.
Групата има два издадени самостоятелни албума – Deen You Know (2005) и Not Afraid to Stand Alone (2007).


Превод от английски език

OIRK

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи