Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, октомври 04, 2008

Ислямизацията на Германия

03 . 10. 2008 muslims_Germany

Ислямизацията на Германия

Най-новите статистически изследвания показват, че етническите германци, приели исляма, са се увеличили 13 пъти през последните години, съобщава саудитският сайт “Муфакират ал ислам”. Вестник “Дер Шпигел” е по-конкретен в своите сводки, отбелязвайки, че през периода между юли 2004 и юли 2005 г. около 4 000 граждани от немски произход са приели ислямската религия. Според авторите, това представлява повишение с около 4 пъти, в сравнение с 2003 г.

Същият процес е коментиран и от кувейтското списание “Ал Муджтамаа”, отличаващо се с ислямистка насоченост. То цитира говорителя на „Център ислямски архив” (ЦИА) Селим Абдула, който отбелязва, че разрастването на явлението се дължи на факта, че в тази западноевропейска държава вече приемат исляма не само съпруги-немкини, които са омъжени за чужденци – мюсюлмани. Според него “влизането в лоното на исляма става по вътрешно убеждение и е израз на вътрешна свобода.” Въпросният ислямски активист допълва, че до този момент средно по 300 немски граждани са сменяли религията си, но през последните години наистина се наблюдава “ескалация в ориентацията към исляма”.

Редица немски печатни издания отбелязват, че местната християнска култура става все по-застрашена от настъпващия ислям. Дори някои анализатори предполагат, че в края на ХХІ век Германия ще се присъедини към ареала, който те наричат “ислямски Запад”. На 27 септември многотиражният вестник “Берлин цайтунг” отпечата статия под заглавие: “Дали Германия ще стане ислямска?” В материала се цитират прогнозите на ЦИА, че през 2045 г. броят на местните мюсюлмани ще надвишава този на християните. Все пак съмненията остават, тъй като се предполага, че тогава населението на най-многобройната европейска държава ще достигне 100 милиона души. Това означава, че за 37 години мюсюлманите трябва да се увеличат приблизително с 45 милиона. Подобни цифри звучат, по-скоро, пропагандно и стряскащо, отколкото реалистично.

Известният американски ориенталист Бърнард Люис изразява още по-смели прогнози. Той твърди, че този процес е характерен за цяла Европа. Люис отстоява мнението, че Старият континент ще се превърне в част от “арабския Запад”, тъй като ще бъде залят от имиграционни вълни от Близкия Изток и от целия арабски свят. Ориенталистът извежда на преден план аргумента, че европейката ражда средно по 1,1 деца през своя живот, докато арабката – по 2,1 деца. Освен това той констатира, че европейците все по-малко се интересуват и упражняват своята традиционна религия – християнството. Последната играе ролята на щит срещу навлизането на исляма. Двата социални процеса, твърди Люис, са обратно пропорционални.

Арабският информационен източник обаче забравя да допълни в своето изследване, че етническите европейци, независимо какви са те по националност, приемат ислямската религия в относително по-радикални варианти. Подобно твърдение е факт, който може да се обясни с по-голямата агресивност на радикалните форми на исляма. Такива са салафито-уахабизмът, шиитството и някои софитски версии. Причините за експанзионизма на тези течения в исляма могат да се обобщят в две основни направления: малцинствения статут и по-големите финансови възможности на държавите-спонсорки. Подобна хипотеза е отстоявана и в статия, публикувана във френския вестник “Льо монд” от 2003 г. Тя цитира изследвания на френските мюсюлмани, направени през 2002 г.

orientbg

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи