Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, октомври 10, 2008

Ислямска секта ползвала дома на бивш общински съветник от Бургас

Ислямски фундаменталисти, прикрити зад фондация с невинното име "Благотворителни проекти", няколко години са насаждали омраза на религиозна основа в Бургас

10.10.2008

Ислямски фундаменталисти, прикрити зад фондация с невинното име "Благотворителни проекти", няколко години са насаждали омраза на религиозна основа в Бургас, съобщава кореспондентът на БГНЕС в града.

Сектата, действала методично сред ромското население в кварталите "Победа" и "Меден рудник", била разкрита случайно, в хода на наказателно дело в Бургаския окръжен съд (БОС).

По време на процес от миналата година за проповядване на етническа нетърпимост към християните станало ясно, че обвиняемите били финансирани от фондацията.

Делото срещу нея е образувано по искане на Окръжната прокуратура в Бургас през януари т.г. На 12 септември БОС излезе с решение да заличи от съдебните регистри "Благотворителни проекти".

Един от мотивите на магистратите е, че фирмата на практика била структура на ливанското сунитско ислямистко движение "Ал Хабаш", което стана популярно по време на гражданската война в Ливан през 80-те години.

Освен това съдът приема, че извършваната от лидерите на асоциацията дейност е против сигурността на Република България, изразяваща се в опити за нарушаване на религиозния и етнически мир в страната.

"Благотворителни проекти" е регистрирана в Бургас през 2003 г. Седалището на фондацията е на адрес в жк "Зорница", според справка в "Дакси", където обаче от 1996 г. живее семейството на бившия общински съветник и собственик на първата в града частна поликлиника Зиад Ел Масри.

"Давате ли си сметка в какъв филм ме вкарвате? Откакто съм излязъл от затвора миналата година, не искам за мен да се пише нито добро, нито лошо. Изолирал съм се от всички, с изключение на семейството, работя до 16 ч., след което се прибирам вкъщи.

Нямам публични изяви, скъсал съм окончателно с политиката, единственото, което искам, е спокойствие. И да си стабилизирам разклатеното здраве от тежките емоционални трусове, които преживях през последните години.

Платих достатъчно за митническата афера, в която бях забъркан и натопен преди 12 години", бе спонтанната реакция на ливанеца Ел Масри.

Преди повече от пет години негов състудент, също родом от Ливан, го запознал с друг техен сънародник, който си търсил квартира в Бургас. "Предложих му апартамента в "Зорница", който е на името на жена ми и в който вече не живеехме. Този човек ми предплати наем за три месеца, след което повече никога не го видях", разказва той.

Мистериозният мъж се казва Мохамед Ахмед Шехими, има постоянен адрес в Пловдив. Правихме няколко опита да го призовем на делото, пратихме му призовки на адреса на фондацията в Бургас, както и на този в Пловдив. Той обаче така и не се яви, каза наблюдаващият прокурор Станимир Христов.

Съседи на Ел Масри потвърдиха вчера думите му. В апартамента поне от четири години никой не живее, твърди жена от жилището точно срещу неговото. Хората виждали там да влизат бизнесмена или близките му, но много рядко. Не си спомнят да са засичали там непознати мъже.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи