Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, октомври 24, 2008

Църковна афера клати кабинета в Гърция

Парламентът почва разследване, министри в далаверите

Имотен скандал тресе Гърция и може да свали и без това клатещото се консервативно правителство на Костас Караманлис. При това в сделката, която бе определена като "уникална измама" във вреда на държавата, са намесени манастири, а в Гърция религията е издигната в култ и подобно кощунство не може лесно да бъде простено. Според разкритията държавата е прехвърлила 260 недвижими имота на светогорския манастир "Ватопед", като в замяна монасите са отстъпили "апетитни" терени край езерото Вистонида, обявено за резерват от 1996 г. Щетите за държавата са поне за 100 млн. евро. Сто и петте монаси от "Ватопед" отхвърлят обвиненията. "Да ви изглеждаме богати?", пита риторично отец Матей, според когото цялата шумотевица цели извличането на политически дивиденти.
Скандалът, който се разгаря седмици наред, вече взе главата на министър Георгиос Вулгаракис, чиято жена е била нотариус по сделките, но има опасност да събори и самото правителство. След дълго колебание под натиска на опозицията премиерът Карамалис предложи парламентарна комисия да разследва случая. Вчера предложението бе прието единодушно. Комисията ще се състои от 23 души (пропорционално на силите на парламентарно представените партии) и трябва да приключи работа до 15 декември. По-важно обаче е искането на опозиционната социалистическа ПАСОК за комисия, която да реши дали може да се разследват по случая и държавният министър Тодорос Русопулос, зам.-министърът на външните работи Петрос Дукас и депутатът от Нова демокрация и бивш земеделски министър Евангелос Басиакос. Идеята дойде, след като двамата разследващи прокурори подадоха оставки, защото достигнали разкрития за участието на министри в манастирските далавери и не били оторизирани да продължат. Русопулос заяви, че това искане е само политически мотивирано.
Засега Караманлис ще се опита да спаси правителството с леки смени, пише в. "Вима". Но истината е, че от манастирката измама се заинтересува дори Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), защото има подозрения, че гърците са злоупотребили с европейски пари. Освен това населението е недоволно, че кризата изяжда доходите и миналата седмица имаше всеобщи стачки. 3,5% е бюджетният дефицит на страната за 2007 г. и Еврокомисията отново може я сложи под надзор, защото надхвърли допустимата граница от 3% от БВП.

стандарт

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи