Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, октомври 07, 2008

Всички доволни след изборите в Босна и Херцеговина

Управляващите националистически партии - сръбска, хърватска и мюсюлманска, са радостни от успеха, който циментира позициите им на политическата сцена

07.10.2008

Управляващите националистически партии в Босна и Херцеговина - сръбска, хърватска и мюсюлманска, изразяват задоволство от успеха, който постигнаха на изборите за местни органи на властта и който циментира позициите им на политическата сцена, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

Премиерът на Република Сръбска в Босна Милорад Додик нарече победата на Съюза на независимите социалдемократи смазваща. Той е председател на тази партия.

Според официалните, но все още частични резултати от изборите за местни органи на властта, които се произведоха в неделя, Съюзът на независимите социалдемократи разполяга вече с 41 кметски кресла, докато на изборите през 2004 г. е спечелил в 15 общини.

"Изпитвам много голямо морално задоволство, защото не съм променил политиката и съм щастлив, че гражданите оцениха това, каза от своя страна председателят на Партията на демократичното действие (мюсюлманска) Сюлейман Тихич. Неговата формация получи 36 кметски места в районите, където мюсюлманите са мнозинство.

"Прогнозирах, че Хърватската демократична общност ще спечели кметските места във всички общини, където хърватите са мнозинство и това се потвърди", заяви от своя страна Драган Чович, лидер на формацията, която спечели 16 кметски места.

На четвъртите местни избори, организирани след края на войната в Босна и Херцеговина, продължила от 1992 до 1995 г., малко повече от три милиона избиратели трябваше да дадат своя глас за представители в 149 общински съвета и кметове. Активността на гласоподавателите е била 55%.

Още две формации с нациноластическа насоченост - Сръбската демократическа партия и мюсюлманската Партия за Босна и Херцеговина, спечелиха съответно 15 и 4 кметски места.

Единствената значителна многоетническа формация - Социалдемократическата партия спечели 9 кметски места, сред които в Тузла, в северната част на страната и на два от районите на Сараево.

По-късно ще бъдат оповестени резултатите от гласуването за общински съветници, а Избирателната комисия обяви, че окончателните резултати ще бъдат представени до 30 дни.

В съответствие с Дейтънския мирен договор, с който бе сложен край на войната, Босна бе разделена на две - Република Сръбска и Хърватско-мюсюлманската федерация, които са обединени от слаби централни институции, напомня БТА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи