Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, октомври 13, 2008

“Хюриет”: Среща на представители на 14 православни църкви в Истанбул

13 октомври 2008 | 10:38 | Агенция "Фокус"

Истанбул. Представители на 14 православни църкви се срещнаха в Истанбул и достигнаха до единно мнение по въпроса за воденето на преговори за преодоляване на различията между тях, пише днес вестник “Хюриет”. На християнската среща на високо равнище е решено също така да се води диалог с другите религии и православната църква да подкрепя усилията за опазване на околната среда. Срещата е в рамките на честванията на годината на Свети Павел през 2008-ма, организирани от Вселенската патриаршия. Присъства и руският патриарх Алексей, с което стана първият руски патриарх, посещаващ Истанбул от 89 години насам. Патриарх Алексей участва в неделната религиозна служба в църквата Свети Георги в двора на Вселенската патриаршия.

Агенция “Фокус” припомня:

Напрежението между Вселенската патриаршия в Истанбул и Руската православна църква възниква през 1919 г. по повод искането на православната църква в Естония да се обвърже с Вселенската патриаршия, вместо дотогавашната обвързаност с Руската православна църква.
Самото идване на руския патриарх Алексей в Истанбул се възприема като смекчаване и нормализиране на отношенията между двете църкви и се коментара като признаване от църквата в Москва на върховенството на Вселенската патриаршия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи