Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, януари 08, 2009

Мюсюлмани отново протестираха

Мюсюлмани отново протестираха срещу войната в Газа

Любен Обретенов

Близо 500 мюсюлмани излязоха на протестно шествие пред общината в Пазарджик, провокирани от войната между Израел и Хамас в Ивицата Газа. Около 10-15 минути те дефилираха с плакати с надпис "Спрете войната в Газа".

Това е вторият подобен акт за последните дни у нас. По Нова година в Мадан бе организиран безпрецедентен мълчалив протест на около 600 души след петъчната молитва в джамията. Те обявиха войната за чиста агресия на Израел и обвиниха правителствата на Олмерт и Буш, че се държат като управители на света.

"Уведомени сме за тези протести", коментира пред "Сега" главният секретар на главното мюфтийство Хюсеин Хафъзов. Според него обаче вчерашната сбирка в Пазарджик била спонтанна, защото местното мюфтийство е обявило събирането за петък. Тогава протест щяло да има и в Пловдив. Според специалисти по Близкия изток обаче акцията е провокирана отвън и е безпрецедентна, тъй като за пръв път български мюсюлмани изразяват подобна религиозна подкрепа.

"Водещи са нашите разбирания за хуманност и мир, важното е да не страдат невинни граждани и от двете страни", обясни Хафъзов. Според него посланията срещу Израел не обвързват главното мюфтийство, а са мнение на отделни хора.сега

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи