Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, януари 01, 2009

14 години се строи единствената църква в кюстендилското село Ябълково

01 януари 2009 | 18:21 | Агенция "Фокус"

Кюстендил. Вече 14 години се строи единствената църква в кюстендилското село Ябълково. Пред радио “Фокус” – Кюстендил Борянка Стоянова - кмет на селото, заяви, че строителството е започнато през 1995-та година, като до този момент е изградена цялата сграда, с изключение на най-важната част - покривът и куполът. “Кюстендилската фирма “Рила” участва в изграждането на този строеж, като на този етап задълженията към фирмата за извършените дейности възлизат на над 25 000 лв.”, допълни Стоянова. Според архиерейския наместник отец Венци Шияков, в банковата сметка, открита за построяването на църква към момента, има близо 24 000 лева, които не достигат дори за изплащане на натрупаните задължения към строителната фирма. Община Кюстендил е подпомогнала изграждането на храма с над 10 000 лева. Въпреки че църквата не е довършена, тя е започнала частично да се руши.
Венцеслав ИЛЧЕВ
-
Църквата в Търговище ще нахрани повече от 70 бездомници за празниците

2008-12-30 20:35:03

автор: Нина НИКОЛОВА

Когато отваря врати, трапезарията храни само 20 човека - безработни, възрастни хора, инвалиди. Сега броят им се е увеличил повече от три пъти. "Майка ми тегли три заема и живеехме с нея с 40 лева на месец. Отидох при поп Слави и му казах, че сме закъсали много за храна и той ми разреши да вземам храна от тук", спомня си Радо Йорданов.
Тези хора нямат покрив над главата си или са останали сами. На трапезата си не могат да сложат дори къшей хляб, ако не е кухнята към църквата. Сега тя ще ги нагости за празниците, но имало е моменти, в които ги е спасявала от гладна смърт. "В този град работа не се намира. Живея с майка си, която е пенсионерка. Уви, майка ми не може да ме издържа и е много болна с 330 болести. Просто се стигна до тази трапезария и ако не са тези хора, не знам как ще съществувам", споделя Нели Кирова. Хората са благодарни на поп Славчо за това, че е човек с добро сърце и помага на бедните. За него мизерията е социална болест, която трябва да се лекува.За да нахрани бедните, всеки месец църквата събира около 3 хиляди лева. Дарителите са местни бизнесмени. Отец Славчо си пожелава те да стават повече, за да има по-малко хора, които търсят храна в кошовете.

topnews

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи