Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, декември 09, 2009

ECRI осъжда резултатите от референдума в Швейцария за минаретата !

ECRI осъжда резултатите от референдума в Швейцария за минаретата !

[8 декември 2009]

Страсбург, 07 декември 2009 г. – Преди няколко дни Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността (ECRI, орган на Съвета на Европа, бел. прев.) е направила официално заявление във връзка с резултатите от референдума във Швейцария, с които бе за в бъдеще забранено строителството на минарета към джамиите в тази страна. В заявлението се казва: „Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността изразява дълбоката си загриженост по повод резултатите от предизвикания по механизма на т.нар. „народна инициатива” референдум за минаретата в Швейцария. Чрез тях бе одобрено включването във федералната конституция на Швейцария на нов член, който забранява построяването на минарета.

В доклада си за Швейцария, публикуван на 15 септември 2009 г., ECRI ясно изрази съжалението си, че „една инициатива, която нарушава правата на човека, може да бъде предложена за одобрение”. ECRI добави, че „много се надява, че тя ще бъде отхвърлена”.

Делът от 57,5% от гласувалите, които одобриха инициативата за забрана на строеж на минарета, както и фактът, че Федералният съвет, а и други важни швейцарски институции, призоваха избирателите да гласуват „против” предложението, е трудно да бъдат примирени с усилията, които бяха направени за борба срещу дискриминацията и предразсъдъците през последните години. Това гласуване ще има за резултат една дискриминация срещу мюсюлманите и ще наруши техните религиозни права. Както ECRI предупреди в доклада си, това носи риск от създаване на по-нататъшна дискриминация и расистки предразсъдъци срещу лица, принадлежащи към мюсюлманската общност.

ECRI призовава властите в Швейцария да изучат внимателно последиците от това гласуване и да направят максимално възможното за намиране на решения, които ще са въ съответствие с международното право в областта на права на човека. Междувременно ECRI подчертава, че швейцарските власти следва да се придържат към препоръката, която ECRI им дава, а именно „да продължат усилията си и да провеждат диалог с представителите на мюсюлманите в страната”.

Източник:
ECRI

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи