Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, януари 06, 2009

Православните вярващи в Македония отбелязват днес Бъдни вечер

06 януари 2009 | 07:23 | Агенция "Фокус"

Скопие. Православните вярващи в Македония празнуват днес Бъдни вечер, която по традиция ще бъде отбелязана с сбор пред храма “Св. Климент Охридски” в Скопие”, пише днес македонският “Утрински весник”.
Утре с тържествени богослужения ще бъде отбелязанa Коледа.
-
Президентът на Сърбия честити Коледа на патриарх Павле
06 януари 2009 | 08:13 | Агенция "Фокус"
Белград. Сръбският президент Борис Тадич честити Коледа на главата на Сръбската православна църква патриарх Павле, на свещеници и на всички вярващи, които отбелязват празника по юлиянския календар, предаде сръбската телевизия Студио Б. “Нека празникът Рождество Христово ви донесе радост и мир в семейството и сред приятелите”, посочи президентът.
Министърът на вероизповеданията Боголюб Шиякович също честити празника на патриарх Павле и на православните вярващи. Министърът подчерта, че Коледа е подходящ случай всеки да обмисли направеното и онова, което трябва да се направи.
-
Черна гора отбелязва днес Бъдни вечер
06 януари 2009 | 07:52 | Агенция "Фокус"
Подгорица. Черна гора ще отбележи днес в полунощ Коледа, празника, посветен на раждането на Христа, пише черногорският “Победа”. Отбелязването на празника започва с Бъдни ден, който е получил името си от бъдника, който според древния обичай се внася в дома със специален ритуал, посочва изданието.
-
“Утрински весник”: Около 40 църкви в Битолската епархия са в строеж
06 януари 2009 | 10:45 | Агенция "Фокус"
Скопие. Преспанско-пелагонийската епархия строи над 40 църкви и храмове, пише днес македонският “Утрински весник”. Продължава изграждането на съборния храм “Събор на македонските светци”, чиито основи са поставени преди повече от век. Храмове ще има и в Австралийско-новозеландската епархия. Църковните обекти се строят с пари на вярващите или със средства на ктитори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи