Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, януари 07, 2009

Преподавател по ислям иска забрадки в училище

Момичетата задължително да покриват косите си, щом се обучават в мюсюлманското девическо училище в Момчилград. За това настоявал преподавателят по ислям с инициали А.Д., съобщи БГНЕС. Той не криел възмущението си, че след преместването на школото в града група момичета се държали твърде освободено и "привличали нечистите помисли на местни младежи".

Учителят е изпратен от Дирекцията по вероизповеданията на Турция и в училището в Момчилград е с ранг на зам.-директор. Според директора Сами Сюлейман носенето на забрадка е личен избор. Преподавателите категорично се противопоставили на идеята с аргумента, че така ще се предизвика отлив на ученички. Освен това на тях не им се понравило да въвеждат опита и практиките на Турция, която в момента се управлява от ислямисти.

-----------------------

MinaretNews,BG:

„Либерален ислям”-основните изразни елементи на този тип ислям са свободата на избора на жената да носи забрадка, да подбира облеклото си по свой вкус, както и свободно да се движи и комуникира с мъже.

Още за либералния Ислям тук
---------------------------------------
Имигранти-мюсюлмани прекратиха окупацията на цюрихска църква

07.01.2009
Близо 70 нелегални имигранти, които окупираха църкви в Цюрих през последните 20 дни, прекратиха протеста си днес, след среща с представителите на градските власти, съобщи правозащитна група, цитирана от АФП.Имигрантите, които искат убежище в Швейцария и се оплакват от условията на живот, са освободили окупираната църква, каза говорител на организацията "Bleiberecht" /"Право да останеш"/. Според говорителя, протестиращите са постигнали частичен успех при срещата си в понеделник с градските власти, които обещали да разгледат молбите им за убежище. Повечето от участниците в първоначалната група от 200 протестиращи, включително деца, са от Афганистан, Алжир, Иран, Ирак и Сиера Леоне. В неделя протестиращите се преместиха от Предигеркирше в друга църква в Цюрих - Сейнт Джак. Имигрантите, които спяха на матраци, които прибираха през деня за да позволят провеждането на църковните служби, казаха че са прекратили окупацията на църквата за да избегнат "конфликт" с членовете на Реформистката църква, обявяващи се против тяхното присъствие. /БГНЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи