Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, януари 03, 2009

Протест срещу действията на Израел в ивицата Газа

Фото:АВТОРЪТ

Местните гледали насилието по арабските телевизии и спонтанно решили да се съберат на митинг. Не можем да празнуваме Нова година, докато убиват стотици невинни хора, наши братя мюсюлмани. Това е война от много години, но сега е клане, не помня такова нещо, каза 63-годишният Хамид Имамов. "След 11 септември се води война срещу мюсюлманите по света, а ни замазват очите с етикети като терористи, радикалисти. Не трябва да умират невинни жертви", заяви протестиращият Ридван Феляти. Мадан протестира срещу насилието в Газа.
Над 1000 души се събраха в Мадан на протест срещу действията на Израел в ивицата Газа вчера.
Множеството тръгна с арабски молитви и плакати от централната джамия на шествие до площада. Всеки бе с надпис "Спрете войната в Палестина" на български, английски и арабски език. Митингът се организира от две от мюсюлманските настоятелства в града, съобщи бившият районен мюфтия, а сега преподавател по Коран в местната джамия Шефкет Мурад Хаджи.
Множеството подкрепи с гласуване декларация до президента, председателя на Народното събрание, премиера, Европарламента, ООН, Главно мюфтийство и посолствата на Палестина и Израел. В нея се настоява България да излезе с апел срещу насилието и да подпомогне страдащите с хуманитарни помощи.
"Изразяваме своя протест срещу нападенията в ивицата Газа, всеки ден умират невинни хора", каза имамът Хайри Асанов.
ВАЛЕНТИН ХАДЖИЕВ
24 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи