Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, септември 20, 2008

В Кьолн се провежда анти-ислямистки конгрес

Европа | 20.09.2008

В Кьолн се провежда анти-ислямистки конгрес

Въпреки споровете около проекта за строеж на голяма джамия в Кьолн показа, че в него няма място за анти-ислямистка пропаганда. Това показа първият ден от анти-ислямисткия конгрес, организиран от сдружение "Про Кьолн"

Дяснорадикалната група "Про Кьолн" свика в Кьолн съмишленици от няколко страни за т.н. "анти-ислямски конгрес". Групата, стана известна главно със съпротивата си срещу строителството на представителна джамия в Кьолн. С "целенасочена тактика и неверни съобщения" "Про Кьолн" се опитват да предизвикат опасна ситуация, критикуваха представители на силите на реда. През вчерашния първи ден на анти-ислямския конгрес полицията успя с целенасочена намеса да предотврати сблъсъци и изстъпления. Германското вътрешно министерство остро осъди конгреса.

Единични инциденти все пак имаше. При антидемонстрациите срещу оспорвания конгрес се стигна до насилие. Дяснорадикалната група "Про Кьолн", която е под наблюдение на Службата за защита на конституцията, германското контраразузнаване, възнамеряваше да даде в петък пресконференция на борда на кораб. Демонстранти, протестиращи срещу конгреса, се опитаха да попречат, като хвърляха камъни по кораба. Полицията е задържала участници в антидемонстрациите, прибягнали до насилие.

Плакат на конгресаBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Плакат на конгреса

Като кулминационна точка на конгреса за събота е предвидена голяма демонстрация в центъра на Кьолн под мотото: "Не на ислямизацията", на която се очакват 1500 десни екстремисти от Германия, Франция, Австрия, Белгия и Италия.

Обществените протести срещу анти-ислямския конгрес се засилват, както показа и вчерашният първи ден от конгреса. Пълномощничката на федералното правителство по проблемите на чужденците Мария Бьомер от Християндемократическата партия подчерта: "В нашата страна няма място за десни радикали и дeснорадикални групировки, които под прикритието на гражданско движение дискриминират малцинствата. Централният комитет на германските католици упреква "Про Кьолн", че групата безотговорно саботира усилията за мирно съвместно съществуване на различни националности и религии в Германия.

Леви привърженици участват в контра-митингBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Леви привърженици участват в контра-митинг Мирно протече вчера антидемонстрация срещу конгреса, състояла се на в квартала "Еренфелд", на мястото, където ще бъде изградена джамията. В демонстрацията участваха стотици граждани. "Нашето мнение е, че анти-ислямският конгрес на популисти и екстремисти в Кьолн обременява добрите отношения между различните етнически групи, живеещи в града", заяви говорителка на германското министерство на вътрешните работи в Берлин. Трябва да приветстваме усилията на градската управа и кмета на Кьолн Фриц Шрама да се противопоставят на десноекстремистката проява, добави говорителката.

Представители на различни партии и организации осъдиха анти-ислямския конгрес. "Групата "Про Кьолн" се опитва да опетни имиджа на Кьолн като отворена, толерантна метрополия", заяви парламентарния управителен директор на партията на Зелените Фолкер Бек. "Ние не сме желали и не желаем подобен конгрес".

dw

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи