Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, септември 25, 2008

В Иран се появиха мюсюлмански Барби и Кен


В Иран започна продажбата на Сара и Дара, които са мюсюлманският аналог на Барби и Кен, съобщи британският вестник “Телеграф”. Куклите-близнаци Сара и Дара са разработени от иранския правителствен Институт за интелектуално развитие на младежта и децата, специално за да бъдат противопоставени на вредното влияние на американската Барби сред подрастващите мюсюлманчета, както и да затвърдят традиционните ислямски ценности сред децата.

Преди да се появят на витрините на магазините, новите персонажи Сара и Дара вече са на страниците на учебниците и децата са свикнали с тях и ги обичат. Куклите струват около 7 долара и се продават в комплект с видеоистории от техния живот. Според разработения от създателите им сценарий Сара и Дара са на 8 години, те са скромно облечени, винаги си помагат по между си и се обръщат за съвети към любящите си родители. Макар че Сара още може да се появява по ислямските закони на обществени места с открита глава, тя има и приготвени забрадки.

Това не е първият случай на изтласкване на Барби от мюсюлмански пазар. През 2003 г. в Египет се появи куклата Фула, облечена в традиционна одежда. Фула се ползва с голяма популярност и се продава по-добре от Барби в Египет, защото е в унисон с ценностите на исляма и мюсюлманските традиции.

изт.,четвъртък, 25 септември 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи