Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, септември 22, 2008

В Дубай правят бизнес от РамаданаСобствениците на хотели и ресторанти в Дубай са в гореща надпревара по време на “постния” месец Рамадан за мюсюлманите, за да привлекат топ-ниво клиентела на “палатки”, които са се доказали като абсолютен хит в оживеното емирство на Персийска залив.

“През годините Дубай се превърна в едно от най-космополитните места и аз имам международна клиентела”, казва Рами Шехада, който управлява една от 35-те палатки за Рамадана, разпънати в града. “Рамадан създава точната атмосфера за нашия бизнес и ние се възползваме от това”, добавя предприемчивият търговец, един от първите, пренесъл концепцията за палатките в Обединените арабски емирства от места като Египет и Ливан.

За Шехада и други мениджъри на ресторанти е перфектно нормално свещеният месец да бъде още една възможност да направят пари в град, движени от бизнес характера на нравите в обществото, греейки се в привидния лукс. Палатката на Шехада, издигната в парк, обкръжен от чисто нови постройки, може да побере до 600 души за ястието, приемано след залез слънце и известно като “ифтар”. Посетителите идват и си избират от ориенталски бюфет и прекарват вечерта с приятели за по около 19 евро на човек. Но те обикновено изхарчват по много повече.

изт.,неделя, 21 септември 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи