Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, септември 18, 2008

Мохамед стана най-популярното име в столицата на ЕС

18 Септември 2008

В десетката на най-популярните имена има още по 3 мюсюлмански имена и при момченцата, и при момиченцата

Името на пророка Мохамед стана най-често даваното име на момченцата, родени в смятаната за столица на Европейския съюз белгийска столица Брюксел през 2007 г., съобщава DPA. Второ по популярност се оказва името на първия мъж според Библията, Адам. Най-популярните имена сред новородените момиченца пък са Лина и Сара.

В десетката на най-популярните мъжки имена намират и други традиционни арабски имена като Амин (6-то място) и Аюб и Мехди (делят 7-мо място), а при женските имена Айя се нарежда на 3-то място, Ясмин на 4-то, а Салма на 7-мо.

За цялата територия на Белгия, Мохамед е на 7-мо място, но пред традиционни белгийски имена като Матис (9-то) и Хюго (10-то място). Първите три по популярност мъжки имена са Нейтън, Лукас и Ноа.

В северния холандскоговорящ регион Фландрия най-популярни са мъжките имена Милан и Вут и женските Лоте и Емма, докато в южната, френскоговоряща Валония предпочитат най-много Нейтън и Лукас за момчетата и Леа и Клара за момичетата.

Освен това през 2007 г. в Белгия са регистрирани момченца с имена като Арафат, Евро, Джаз, Окей Харли-Дейвидсън и Мел-Гибсън, или момиченца кръстени Аляска, Космо, Елф, Марвелъс (Прекрасна, б. ред.), Индия-Лято (India-Summer), Бамби и Зима (Winter). Според Белгийската статистическа служба обаче, най-големи в бъдеще може да има едно момиченце, кръстено от родителите си Мъж (Man).

През юни 2007 г. Националната статистическа служба на Великобритания обяви, че името Мохамед в различните му разновидности на произношение и изписване, е станало второто по популярност мъжко име в страната след Джек и се очаква да стане най-популярното име до края на 2007 г.

bgfactor

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи