Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, септември 22, 2008

Департаментът на САЩ: Увеличава се религиозната нетърпимост в България

09.2008
Департаментът на САЩ: Увеличава се религиозната нетърпимост в България
Храмът на "Свидетели на Йехова" в Бургас. Снимка: Булфото

Българското правителство уважава религиозната свобода, но се увеличават случаите на нетърпимост от страна на местните власти, е заключението от годишния доклад на Департамента на САЩ за религиозната свобода в България.
В него се казва, че дискриминацията, нетърпимостта към различните по вяра и нетолерантността в медиите по отношение на някои религиозни групи остава проблем за страната ни.

Докладът отбелязва, че има нормативни разпоредби на местните власти, които "забраняват разпространението на религиозна литература на групи и изповедания, които нямат местна съдебна регистрация".

Документът набляга на това, че през април 2008 г. Окръжният съд в Благоевград е отменил регистрацията на организацията на мюсюлманите „Ахмади“ като неправителствена организация.

Регистрацията е поискана след отказ за национална регистрация на религиозната група през 2005 г. Мотивите за отказа са, че „Ахмади“ надхвърля границите на позволените дейности за неправителствена организация и провежда религиозни срещи.

Докладът се спира и върху предупреждението на местната власт в Бургас от 9 април т.г. до всички училища в общината.

В него се призовава за повишено внимание от страна на младите хора към представители на нетрадиционни религиозни групи като „Свидетели на Йехова“, Мормоните, Евангелистите от Петдесятната църква.
Местната власт в Бургас отправя апел за бдителност заради методите, които използват представители на тези секти – манипулация, предлагане на пари, дрехи и храна.

В доклада на Департамента се отбелязва, че залата на "Свидетели на Йехова" на два пъти е била затваряна. Представители на мормоните също са съобщили за враждебно отношение към тях след разпространение на писмото в Бургас.

изт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи