Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, септември 26, 2008

Ураганна буря отвя покривите на 197 сгради в Истанбул, събори 32 дървета и минарета на джамии

26 септември 2008 | 18:20 | Агенция "Фокус"

Истанбул. Покривите на 197 сгради в Истанбул излетяха, 32 дървета бяха съборени в резултат на циклона от Средното Средиземноморие, пише електронното издание на турския вестник “Милиет”. Един човек e загинал в резултат на паднало отгоре му дърво, а трима души са тежко ранени от паднали дървета. Дърво е паднало и върху група, която е дошла да изпълни съвместен петъчен намаз в Долмабахче.
Има ранени и при срутването на минарето на джамията Куштепе в квартал Шишли. Тежко е ранена семейната двойка, която е била собственик и обслужваща ресторанта зад джамията, а изпод руините на минарето е изваден един човек. Щети на покриви на сгради и паднали дървета има и в кварталите Багджълар, Бешикташ, Газиосман паша. Заради силния вятър и валежите са отменени рейдовете Бостанджъ-Кадъкьой-Бакъркьой и Бостанджъ-Кабаташ. По време на туристическа разходка из двореца Топкапъсарай е бил ранен от паднало дърво италианският турист Марио Фарина–28-годишен, който е бил отведен в Университетската болница в Истанбул.
Според метеоролозите в Истанбул се очакват обилни валежи и днес и в почивните дни. Особено обилни валежи ще има и в района на Странджа и Тракия, пише вестникът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи