Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, септември 30, 2008

Затворниците в Египет си поръчват ресторантска храна през Рамадана

Лишените от свобода в Египет получат по време на свещения месец Рамадан възможността да се отърсят от затворническата храна и да се порадват на значително по-добрите менюта на местните ресторанти, предава агенция Ройтерс, цитирайки информация във вестник "Ал Ахрам". Разрешението за поръчване на храна от заведения е било дадено с началото на Рамадана на 1 септември и най-вероятно ще остане в сила и след края на месеца.

Според изданието управите на затворите в страната редовно извършват заявки в местни ресторанти, а храната се предоставя на затворниците след залез слънце, когато приключват постите за деня. Сред най-често пожелаваните храни от излежаващите присъди са агнешкият кебап и пица.

Единственият проблем за затворниците в случая е, че те плащат за поръчаното меню и доставката от собствения си джоб. Агенция Ройтерс коментира, че лишените от свобода в Египет често получават пратки с хранителни продукти от своите роднини. Затворите в най-многолюдната арабска страна са известни с лошата хигиена на килиите и ниското качество на храната. Правозащитни групи често обвиняват властите, че не правя нищо, за да подобрят положението и често дори подлагат задържаните на мъчения.

изт.,30.09.08

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи