Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, септември 02, 2008

Започна свещеният месец Рамазан

01 09 2008

ramazan1.jpgСвещеният за мюсюлманите месец Рамазан започна в понеделник. Рамазанът е деветият месец в мюсюлманския календар. В България той се чества от близо 800 000 души, които изповядват исляма.

Висши религиозни съвети в Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Бахрейн и в Обединените арабски емирства обявиха, че тъй като полумесецът на новолунието не е бил наблюдаван след падането на нощта в събота, то тогава неделята ще бъде последния, 30-и ден от настоящия месец Шабан, който предшества свещения за мюсюлманите Рамазан.

ramazan.jpgС това становище се съгласиха и религиозните власти в Сирия, Йемен, Египет и палестинските територии. Либийските религиозни власти оповестиха, че тъй като над Либия е забелязан полумесецът, там Рамазанът е започнал малко по-рано.

По традиция мюсюлманите наблюдават внимателно небето, за да видят полумесеца при новолуние и тогава обявяват началото на свещения месец, отбелязва Ройтерс.

Рамазанът е деветият месец в мюсюлманския календар. През него от сутрин до вечер мюсюлманите спазват строг пост, като се въздържат от ядене, пиене, пушене и сексуални отношения.

Рамазанът е един от петте стълба на исляма. Останалите са проповядването на вярата, молитвите, поклоничеството и даването на милостиня, припомня Франс прес.

Рамазанът тази година завари много от животновъдите мюсюлмани по време на протестни действия. Хората искат увеличение да държавните субсидии, както и редовното изплащане на предвидените помощи. Днес техни колеги и събратя по съдба християни ги поздравиха за Рамазан.

От Frognews.bg също честитим големия празик на всички мюсюлмани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи