Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, септември 29, 2008

Приветствие на Главния Мюфтия по случай Рамазан Байрам

Скъпи братя и сестри мюсюлмани,

Разделяме се със свещения месец Рамазан, през който мюсюлманите положиха усилие и изпълниха повелята на Аллах Теаля. Макар че Рамазан свърши, задълженията ни към Аллах не са свършили. Днес мюсюлманите са духовно по-силни от всякога и тази духовност ще ги подкрепя в делата им през цялата година. В този аспект е хадиса на Мухаммед (с.а.с), в който казва: „Рамазан е откуп за извършените грехове през годината”.

В ислямския календар празниците винаги следват извършен ибадет. Само тогава празника е истински и се празнува от мюсюлманите с радост и веселие. Характерно за Рамазан Байрам е, че освен празник той е добър повод за извършване на добрини и благодеяния. На този празник се посещават близки и роднини, събират се приятели и съседи и най-вече се уважават родителите.

Нека на този Байрам да направим така, че да празнуваме всички заедно. Нека да покажем ислямската толерантност към всички хора, независимо от каква религия или каква нация са те.

В този ден не бива да се забравят социално слабите и нуждаещите се, защото всеки заможен може да бъде като тях, но Аллах ни е дал възможност да бъдат материално осигурени, което пък ги задължава да подпомагат нуждаещите се.

Нека да празнуваме истински и да ви е Честит Рамазан Байрам!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи