Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, септември 15, 2008

Смърт за ТВ гадателите поиска саудитстки духовник

Ислямските канони не позволявали и сапунените опери

Влиятелният саудитстки духовник шейх Салех ал-Фозан поиска смъртни присъди за телевизионни гадатели, съобщи Ройтерс. Много от стотиците арабски сателитни канали, които се появиха през последните години, специализират в хороскопи и други съвети към обаждащите се зрители. Официалните власти смятат това за „магьосничество“, което е забранено. В качеството си на съдии, саудитските духовници често осъждат „магьосниците“ на смърт.
Призивът на духовният водач идва само няколко дни след като шейх Салех ал-Лохайдан, който е и глава нa шериатските съдилища в страната поиска същото наказание за собствениците на канали, които излъчват „неприлични“ предавания. Неговото изказване се отнасяше за комедийни предавания и турски сапунени опери, които стават все по-популярни в страната.
Съветникът на правителството по религиозните въпроси, Великият мюфтия шейх Абделазиз Ал ал-Шейх заяви през юли, че гледането на сапунените опери не е позволено от гледна точка на ислямските канони. Според свещениците, които се опасяват от разпространението на светската култура в страната, излъчването им по време на свещения месец Рамадан отвлича мислите на вярващите от Аллах.


изт.,понеделник, 15 септември 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи