Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, септември 29, 2008

Премиерът Сергей Станишев честити празника Рамазан Байрам

В специално поздравително писмо, адресирано до читателите на в. "Заман" и мюсюлманите в страната, премиерът Сергей Станишев акцентира върху единните усилия, основани върху взаимното уважение и толерантност, което ни прави европейска нация и достойни за уважение по света.
Министър-председателят Сергей Станишев стриктно спазва традицията, като честити празника Рамазан Байрам на мюсюлманите в страната, който започва на 30 септември и се чества три дни. В специално поздравително писмо, адресирано до читателите на в. "Заман" и мюсюлманите в страната, премиерът Станишев акцентира върху единните усилия, основани върху взаимното уважение и толерантност, което ни прави европейска нация и достойни за уважение по света. Световна практика е по случай празника държавни лидери да поздравяват своите граждани мюсюлмани.

Премиерът Станишев сърдечно приветства мюсюлманите по повод големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам и искрено желае "здраве, благоденствие, разбирателство и все така жизнена вяра в доброто". "Уверен съм, че и занапред всички ние, като пълноценни европейски граждани, ще продължим заедно да работим за благоденствието и просперитета на общия ни дом България", подчертава в поздравителното писмо премиерът Станишев. "Нека бъдем все така единни в усилията си, основани на традиционните за нашия народ принципи на взаимно уважение и толерантност. Именно това ни прави днес ценни като европейска нация и достойни за уважение не само сред другите народи на Балканите, но и по целия свят", допълва премиерът.

В края на писмото Станишев използва случая и не забравя да поздрави всички мюсюлмани със 100-годишнината от Независимостта на България.

Продължителността на Рамазан Байрам е три дни, което отбелязва края на Свещения месец Рамазан. По нашите земи празникът е по-известен с наименованието Шекер Байрам - от традицията да се раздават най-различни вкусотии по време на честванията и най-вече турска баклава.


"Zaman",29 September 2008, Monday

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи