Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, декември 26, 2008

Стига с тази евроинтеграция! Узаконихме разврата и гей-парадите!

Митрополитът нарече дискотеките "свърталища на бесовете и разврата, на пиянството и злото".Снимка: БГНЕС

Пловдивският митрополит Николай заклейми европейската интеграция на страната ни по време на Божествената Света литургия в храма "Св. Георги Победоносец" в Кърджали.

"За какво ни беше интеграцията в Европа - за да не можем да забраним гей-парадите, парадите на разврата в градовете?", влезе в риторика владиката. Той за пореден път скочи срещу новия семеен кодекс, който "въвежда нова форма на съвместното съжителство - с други думи, блудството и прелюбодеянието се узаконява от българската държава и от закона".

"Да пази Бог, дано не бъде!", извика висшият духовник под купола на църквата. Той пак нападна евроинтеграцията, възмутен от факта, че храмовете, които са паметници на културата, са държавна собственост, а църквата - "само транслатор".

Възмущението на митрополита кипна, а миряните се смръзнаха на място, когато той извика пак: "Това не се е случвало нито в комунизма, нито в турското робство!".

Според дядо Николай "да обявят един храм за паметник на културата е кощунство".

Митрополитът изрази категорично несъгласие с 10-годишния срок, заложен в договора, който обаче той не иска да подпише. Дядо Николай подчерта, че най-добрият вариант е храмът да бъде не предоставен за срочно ползване, а дарен на БПЦ за вечни времена.

"Храмът ни е нужен днес и сега, за вечни времена. Стига с тази интеграция, дотука!", разгърна гнева си духовният водач. Той обяви пред смълчаните хора, че "Църквата ще застане на своето място срещу някои фактори в държавата".

"Но църквата няма власт над изпълнителната власт, тя се бори от амвона", поясни митрополитът. По-нататък в словото си той нарече дискотеките "свърталища на бесовете и разврата, на пиянството и злото".

Министърът на културата Стефан Данаилов, от своя страна, изпадна в недоумение от липсата на вяра и надежда в доброто у висшия духовник. "Аз не мога да си представя, че след тези 10 г. би имало такова българско правителство, което ще затвори вратите на този храм", подчерта проф. Данаилов. Той се ангажира отново и за пореден път да помоли митрополит Николай да подпише договора.

"Иначе комплексът ще си стои като историческа забележителност, без църквата да е действаща. Само ако има договор, митрополитът ще може да назначи свещеник", поясни министърът. Ако зависело от него, а не от юристите, той би дал архитектурно-строителния паметник и за 1 000 години на БПЦ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи