Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, декември 29, 2008

Дядо Мраз

РТС: Демонстрации в Сараево в подкрепа на Дядо Мраз
29 декември 2008 | 15:33 | Агенция "Фокус"
Сараево. Стотици граждани и младежи протестираха днес в Сараево заради забраната Дядо Мраз да раздава подаръци в детските градини в столицата на Босна и Херцеговина, предаде Радио Телевизия Сърбия /РТС/. Протестът е организиран заради решението на директора на предучилищното заведение “Децата на Сараево” Арзия Махмутович за прекратяване на традицията Дядо Мраз да раздава подаръци, тъй като не е в традицията на бошняците. Телевизия РТС припомня, че бившият президент на Босна и Херцеговина Алия Изетбегович е окачествил навремето Дядо Мраз като „комунистическо творение”, несвойствено на бошняците.

Студио Б: Протести в Сараево заради опит за забрана на Дядо Мраз
29 декември 2008 | 15:15 | Агенция "Фокус"
Сараево. Повече от сто граждани, младежи и деца се събраха в центъра на Сараево на протест заради опита да се забрани децата в сараевските детски градини да получат подаръци от Дядо Мраз, съобщава сръбската телевизия Студио Б. Протестът е организиран след решението на директора на детското заведение “Децата на Сараево” Арзия Махмутович да се премахне традицията Дядо Мраз да подарява подаръци на децата, защото това не било “част от босненската традиция”. На протеста пред катедралата “Сърце Исусово” в Сараево беше и Дядо Мраз, а протестиращите носеха червени кърпи и пееха детски песни за белобрадия старец. Представителят на родителите на децата от сараевска детска градина каза, че е невероятно родители и техните деца да трябва да се борят за “образа и делото на Дядо Мраз”. Протестиращите поискаха смяната на Махмутович и казаха, че ако Дядо Мраз не дойде в детските градини, ще организират още по-големи протести. Директорката заяви по-рано, че е имала “случай, в който дете е отписано от детската градина, защото Дядо Мраз не е част от неговата традиция”. По думите й не е истина, че децата в сараевските детски градини няма да имат Дядо Мраз – онези, които искат, ще имат, а онези, които не искат – не е нужно.
Бившият президент на Босна и Херцеговина Алия Изетбегович охарактеризира Дядо Мраз като “комунистическо творение”, което не е типично за бошняците.
Протестът беше организиран от Форума на младежката организация на Социалдемократическата партия на Босна и Херцеговина - Кантон Сараево и комисията по образованието на Социалдемократическата партия. подкрепа Протестът бе подкрепен и от много неправителствени организации, отбелязва телевизията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи