Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, декември 09, 2008

Турски печат: Цяла Турция се превърна в скотобойна по време на Курбан байрама

09 декември 2008 | 09:44 | Агенция "Фокус"

Анкара. Темата за честването на първия ден от религиозния празник Курбан байрам и особено за безразборното масово клане по улици, площади и градинки на жертвени животни доминира в днешните турски всекидневници.
Вестник “Милиет” констатира, че цяла Турция се е превърнала в една скотобойна по време на първия ден от Курбан байрама. Посочва се, че въпреки забраните и контрола от общинските власти, улиците в населените места са се превърнали в скотобойни, а пътищата – в реки от кръв. Въпреки отправяните предупреждения, децата също са станали свидетели на жестоките кланета на животни
“Хюриет” също отбелязва, че взетите мерки и предвидените наказания са били пренебрегнати от гражданите и в резултат на това през този Курбан байрам са били наблюдавани същите картини на жестокост и реки от кръв, както и предишни години.
“Сабах” посочва, че наблюдатели от Европа са обикаляли улица по улица в Истанбул, придружавани от председателя на ветеринарната служба на Истанбул проф. д-р Тахсин Йешилдере, като на едно място дори са били нападнати от група от 8-10 души.
“Радикал” обръща внимание на нараняванията и травмите на неопитни касапи, които са напълнили болниците. Само в провинциите Самсун, Ерзурум, Съвас, Кайсери и Денизли техният брой е достигнал 440 души. В град Самсун в три различни болници спешна медицинска помощ са потърсили 110 неопитни касапи, като някои от тях дори са настанени на болнично лечение.
“Заман” извежда на централно място честването на Курбан байрама във всички части на света. Посочва се, че празникът е обхванал целия свят и в десетки страни, като САЩ, Великобритания, България, Румъния, Германия, Таджикистан, Киргизия, Азербайджан, Афганистан, БиХ, Кения и Русия, е имало празнична обстановка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи