Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, декември 29, 2008

Израел бомбардира Ислямския университет в Газа

Израелски бойни самолети бомбардираха Ислямския университет в Газа. Това е поредна стъпка от инвазията на Израел в Газа, при която досега загинаха около 300 души. Главният щаб на ХАМАС е разрушен и Израел е готова да влезе в Газа.

Атаките са осъдени в много държави по света.

Междувременно, други подобни арабски групировки като Хизбула се готвят за ответни удари, депутати горят еврейски знамена, а имами призовават към джихад.нюз.бг

Саудитски имам издаде антиизраелска фетва

news.bg

Популярен сред мюсюлманите имам от Саудитска Арабия Шейх Авад ал-Куарни издаде фетва, с която призова към всеобща борба на мюсюлманите по света срещу евреите.

Повод за нея са израелските атаки срещу Газа.

„Евреите и всички свързано с тях трябва да бъдат мишена за наши удари. Кръвта им трябва да се пролее за кръвта на нашите загинали братя в Палестина. Те трябва да почувстват по-голяма болка от тази, която са причинили. Тази фетва е в името на Аллах." - се казва в изявлението му.

Той обвини и арабските и мюсюлмански страни, които защитават Израел.

Йордански депутати горят израелско знаме

news.bg

Йордански депутати изгориха израелско знаме по време на парламентарно заседание днес в знак на протест с израелските атаки в Газа.

Сред тях са няколко проправителствени, независим и ислямистки народни представители.

Поискано бе и израелският посланик да бъде изгонен от страната, която подписа мирно споразумение с Израел и се опитва да поддържа добри двустранни отношения, за разлика от повечето арабски държави.

Демонстрации имаше и пред египетското посолство като исканията бяха Египет да отвори граници за бежанци от Газа. Вместо това, египетската полиция стреля срещу палестинци, опитващи се да навлязат на територията на страната.


Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи