Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, декември 05, 2008

Искат да забранят джамиите

В Италия искат да забранят джамиите
Написано от bgВести
петък, 5 декември 2008

Италианската крайнодясна партия Северна лига, коалиционен партньор в правителството на Силвио Берлускони, ще изиска мораториум върху строителството на нови джамии, предаде euronews.

Вътрешният министър Роберто Марони, лидер на антиимигрантски настроената Северна лига, няколко пъти спомена тази седмица, че е „трудно да се разграничат местата за богослужение от гнездата на екстремисти и трябва по-стриктна регулация."

Ето защо съпартийците му ще излязат с предложение за забрана на нови строежи на джамии, преди да се установи начин за контрол върху тях. „С тези предложения ние се надяваме да можем да контролираме какво се случва в джамиите. Например, всеки имам ще трябва да се регистрира, ще се забранят нерелигиозните дейности на територията на джамиите, и италианският език ще бъде задължителен," казва депутатът от Лигата Роберто Кота.

Тези коментари бяха предизвикани от залавянето във вторник на двама мароканци в Милано, обвинени в подготвяне на терористичен акт и оперирали от местен мюсюлмански социален център и джамия.

Ако предложението бъде прието, това ще е поредната скандална мярка на правителството на Берлускони. След изкачаването му през пролетта, коалицията, в която влизат две крайнодесни и бивши фашистки формации, наложи по-тежки присъди за нелегални имигранти и събра отпечатъци от всички цигани в големите градове - мерки, критикувани като расистки от европейските организации за защита правата на малцинствата.

Католическата църква също реагира на предложението на Марони, като защити правото на мюсюлманите да строят джамии. „Всички места за богослужение, независимо от религията им, са посветени на общуването с Бога и на благотворителността. Трябва да се гарантира на мюсюлманите в страната култивирането на религията им. Естествено, ако дадена религиозна институция се използва за погрешни цели, държавата и обществото имат право да се намесят," заяви културният министър на Ватикана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи