Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, декември 06, 2008

Първата джамия на Северния полюс

05. 12 .2008 Grand Mosque, Rome, Italy

Протести в Италия и Австралия срещу строеж на ислямски институции. Първата джамия на Северния полюс

Според социологическо проучване, проведено от сателитния канал “Sky”, мнозинството жители на Апенинския полуостров отхвърлят идеята да бъдат построени нови джамии на територията на страната. 48% от запитаните подкрепят подобно предложение, направено от партията “Северна лига”, докато 16% са на противоположното мнение.

Все пак, организаторите признават, че това допитване не е представително за страната, тъй като е реализирано чрез SMS. Те са наясно, че не са спазени правилата на класическата методология на социологическите анкети, според които се изисква представители на различни социални групи да станат респонденти.

Преди два дни въпросният политически субект предложи да бъдат напълно забранени строежите на нови ислямски молитвени храмове в цялата държава. Като основна причина за подобни намерения неговите ръководители посочват факта, че полицията в Милано съвсем наскоро задържа двама марокански имигранти, обвинени в организирането на терористични действия. Лидер на “Северната лига” е Умберто Боси, който понастоящем е заместник министър-председател и министър на конституционната реформа. Членът на партията и министър на вътрешните работи Роберто Марони е известен със своите твърди действия срещу ислямското малцинство в Италия. От своя страна председателят на парламентарната група на тази формация Роберто Кота отбелязва, че в Италия няма закон, който да регулира отношенията между държавата и джамиите. Според него броят на последните необосновано и непрекъснато расте. В момента в Италия живеят около 1,2 милиона мюсюлмани. Те са организирани в 628 неправителствени формации и използват услугите на 258 джамии.

Подобни настроения се появиха и сред жителите на град Голд кост в австралийския щат Куинсланд. Неговите жители демонстрираха срещу намеренията там да се построи ислямско училище. Това стана, след като ръководството на местната ислямска общност депозира молба с подобно съдържание пред градските власти. Някои от протестантите претендираха, че сградата ще натовари пътния трафик, а други – че заведението ще произвежда терористи-самоубийци. Действията очевидно са в унисон с настроенията на общественото мнение към ислямската религия. Социологическо проучване от 2007 г. показва, че мнозинството австралийци възприемат исляма като заплаха за техния начин на живот.
Ислямът прониква в Австралия преди около два века. Днес неговите представители формират втората по значение религиозна общност, след християнската. Броят на мюсюлманите е приблизително около 350 000 души и представлява около 1,7% от цялото население.

В същото време, норвежкият вестник “Термисоа” съобщава, че саудитски бизнесмен, живеещ в Норвегия, е готов да дари 20 милиона норвежки крони за строежа на първата джамия на Северния полюс. Така ще бъде реализирано желанието на норвежката мюсюлманска общност да закупи терен, който се намира в участък зад Полярния кръг и на практика се явява част от територията на Северния полюс. Интересно е колко на брой ще бъдат потенциалните богомолци и дали наистина има нужда от молитвен храм, намиращ се на подобно екзотично място.ориентбг

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи