Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, декември 23, 2008

Мюсюлмани не искат Дядо Коледа

Мюсюлмани не искат Дядо Коледа в Сараево

Белобрадия старец, който 50 години е раздавал на децата новогодишни подаръци, няма да доойде в държавните детски градини
22.12.2008

Премахването на традиционното тържество с Дядо Коледа в детските градини в Сараево разединява хората в столицата на Босна и Херцеговина, пише британският вестник "Обзървър".

Тази година Дядо Коледа, който вече 50 години раздава на децата новогодишни подаръци, няма да доойде в предимно мюсюлманските държавни детски градини.

Появяването на белобрадия старец пред децата беше забранено от ръководителката на предучилищните детски заведения "Децата на Сараево" Арзия Махмутович с мотив, че той не играе никаква роля в бошняшката традиция.

Посегателството срещу Дядо Коледа е кулминацията на дългогодишните неуспешни опити на ислямистките националисти да го изхвърлят от историята на Босна, след като бошняшкият лидер Алия Изетбегович навремето го нарече "комунистически продукт", пише "Обзървър".

Много от жителите на Сараево обаче не са съгласни със забраната за Дядо Коледа, в когото не виждат никакъв религиозен символ. Някои дори възприемат тази забрана като опит за етническо и религиозно разделение, както и за политизация на образованието, която не щади и най-малките, пише британският ежедневник.нетинфо

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи