Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, декември 18, 2008

Религиозните празници

Ясни са религиозните празници различни от православието през 2009 г.
18 декември 2008

България

София, България

По предложение на ръководствата на религиозните общности в България правителството определи дните на религиозните празници през 2009 г. на вероизповеданията, различни от православието. Съгласно Кодекса на труда и Закона за държавния служител, служителите и работниците от тези вероизповедания могат да ползват по свой избор част от платения си или неплатен годишен отпуск за религиозните празници.
Празниците на Католическата църква у нас са 13 април – вторият ден на Възкресение, 29 юни – “Св. Св. Апостоли Петър и Павел”, 1 ноември – “Вси Светии” и 8 декември – Непорочното зачатие на Света Богородица.
Мюсюлманското вероизповедание ще празнува Рамазан байрам на 20, 21 и 22 септември и Курбан байрам на 27 ноември. За религиозната общност на евреите в България празниците са на 9 април – Песах, 19 септември – Рош Ашана, 28 септември – Йом Кипур, и Сукот – на 3 октомври.
Арменската апостолическа православна църква ще празнува Бъдни вечер и Рождество Христово на 5 и 6 януари, Св. Вартананк на 19 февруари, Великден на 12 април. Празничните дни за обществото „Бяло братство” са 22 март – Ден на пролетното равноденствие, Съборните дни – 12 юли и 19 август, и Денят на кончината на Учителя – 27 декември.
Църквите на адвентистите от Седмия ден ще почиват четири съботи, ако според трудовия им или служебен договор са задължени да работят в тези дни.
Празници за Бахайската общност са 21 март – “Ноу-Руз” (Бахайска Нова година), Празник “Резван” на 21 април, Обявяване мисията на Баб на 23 май и Рождението на Бахаулла на 12 ноември. Празници за Общество Кришна съзнание са Гаура Пурнима на 10 март, Нрисимха Чатурдаши на 8 май, Ратха Ятра – на 24 юни и Кришна Джанмащами на 14 август.
Диамантен път на будизма – България, ще празнуват на 25 февруари първия ден от Новата година, на 11 март – Ден на чудесата на Буда, на 9 май - Весак (просветление на Буда), а на 7 юли – първо преподаване на Буда Шакямуни.
Свидетелите на Йехова в България отбелязват Възпоминанието за смъртта на Исус Христос на 9 април. За празници на Съюза на Евангелските Петдесятни църкви в България са определени 7 и 8 юни – Петдесетница и Свети дух и 31 октомври – денят на Реформацията.
За празници на Будистката общност в България са определени 9 май – Денят на Буда, 25 януари – Нова година, 7 юли – Денят Дхарма и 8 декември – Денят Бодхи. /БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи