Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, февруари 28, 2008

Немски министър призова европейската преса да публикува карикатурите на Мохамед

Немски министър призова европейската преса да публикува карикатурите на Мохамед

Днес в редица ислямски страни се проведоха протести срещу повторното публикуване на карикатурите на пророка Мохамед в датската преса.

[Reuters]

Германският вътрешен министър Волфганг Шойбле призова европейската преса да препубликува карикатурите на пророка Мохамед, предаде Асошиейтед прес.

"Изпитвам дълбок респект към всички датски вестници затова, че препубликуваха карикатурите на Мохамед, показвайки, че няма да се оставят да бъдат разединени," заяви Шойбле пред в. "Ди Цайт".

"Всички европейски вестници трябва да публикуват тези карикатури с обяснението: "Ние също ги намираме за неуместни, но упражняването на свободата на словото не е причина за насилие.", заяви немският министър имайки предвид разкрития наскоро заговор за убийството на автора на една от карикатурите. На нея Мохамед носи чалма с формата на бомба, от която се подава димящ фитил.

Междувременно говорител на германското вътрешно министерство предупреди, че думити на Шойбле са извадени от широкия контекст на отговора му на въпрос.

За първи път смятаните за скверни от мюсюлманите изображения на пророка Мохамед бяха отпечатани в датски вестник през 2005 г. и предизвикаха скандал със световен отзвук. Като отговор в иранската преса се появиха карикатури усмиващи Холокоста.

evropa*dnevnik*bg,
27 февруари 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи