Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, февруари 13, 2008

"Къртици" на терористи действали в UK-институция

Екстремисти обсъждали атаки срещу инфраструктурата с помощта на "вътрешен човек"

Ислямски екстремисти са се инфилтрирали в ключови правителствени и обществени институции във Великобритания, съобщи в. „Дейли мейл”. Това се твърди в доклади на британските сили за сигурност, изпратени до вътрешното министерство и полицията.
Представители на силите за борба с тероризма заявиха, че „къртици” или техни съучастници на ключови постове доставят секретна информация на терористични организации. В някои от случаите шпионите използвали личните си приятелски или роднински връзки с хора на високи длъжности, за да получат класифицирани сведения.
Властите наблюдават множество предполагаеми „джихадисти”, действащи в правителствени институции или други обществени служби. Според служители на силите за сигурност има доказателства, че базирани в Обединеното кралство терористи са обсъждали възможността за атаки срещу обекти от националната инфраструктура с помощта на „симпатизиращ им вътрешен човек”.
Подробностите за къртиците бяха разпространени няколко месеца, след като бе съобщено, че хора, свързани с екстремистки групировки, включително терористичната организация „Ал Кайда”, са се инфилтрирали в Скотланд Ярд. Няколко полицейски и цивилни служители са били поставени под наблюдение заради подозрения, че са дълбоко законспирирани агенти на екстремистки групи. За част от тях се смята, че са били обучавани в тренировъчни лагери на терористите в Пакистан и Афганистан, припомня "Дейли мейл".
Според изданието фанатиците, инфилтрирали се в правителството или в ключови обществени служби като водоснабдяване, електроснабдяване, транспорт и комуникации, преследват множество цели. Те могат да се опитат да получат информация за това какво знаят органите на реда за дейността на други ислямски екстремисти или например сведения за мерките за сигурност по летищата и лондонското метро. Освен това „къртиците” могат да се сдобият с данни, които да им помогнат за извършването на терористични атаки, или с информация за банкови сметки, която да им позволи набиране на средства за техните цели чрез измама.
В миналото МИ-5 вече предупреди, че заподозрени със силни връзки с Осама бен Ладен са се опитали да се присъединят към британските сили за сигурност. През януари миналата година изгоненият радикален проповедник Омар Бакри обяви, че ислямски екстремисти са се инфилтрирали в полицията и други правителствени служби в страната.

novinar*net,13-02-2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи