Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, февруари 12, 2008

Дания: Осуетен план за убийство на карикатурист на пророка Мохамед



Датската полиция е арестувала няколко души по подозрение, че планират атентат срещу един от 12-те художници на големия датски вестник „Юландс Постен“, който през септември 2005 г. публикува карикатури на пророка Мохамед.

В комюнике на разузнавателната служба на полицията, цитирано от АФП, се съобщава, че е извършена операция на силите за сигурност в района на Аархус, „за да се предотврати убийство, свързано с тероризма“.

Планът за атентата бил осуетен след продължително следене на задържаните лица. Полицията не разкрива нито самоличността и националността на арестуваните, нито самоличността на карикатуриста.

Според Интернет сайта на „Юландс Постен“ става дума за Курт Вестергаард, автор на най-дръзката карикатура, показваща главата на пророка с тюрбан във формата на бомба със запален фитил. Вестераард и съпругата му Гите при месеца са били под усилена полицейска охрана и няколко пъти са сменяли адреса си, след като били разкрити планове за покушение срещу тях.

Според вестника плановете били конкретни с участие на датчани и чужденци и целта била убийството на карикатуриста у дома му. Публикуването на сатиричните рисунки на пророка, сметнати за оскърбителни от мюсюлманите, предизвика през февруари 2006 г. буря от яростни протести в различни мюсюлмански страни срещу Дания и датския всекидневник. /БГНЕС


Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи