Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, февруари 26, 2008

Заплашват ни дванадесет милиона джихадисти със 120 000 живи бомби

Глобалният джихад е третата световна война и нашето поколение няма да излезе скоро от нея

Димитър Павлов

Човечеството е в началото на Третата световна война, която съществено се отличава от предишните две войни и ще продължи значително по-дълго от тях, казва бившият шеф на МОСАД Ефраим Халеви. Семената за глобалния джихад бяха засети в края на 70-те години на миналия век с нахлуването на съветската армия в Афганистан. Тази страна се превърна в своеобразна снимачна площадка, където ислямски фанатици режисираха филми на ужасите, надминаващи и най-големите шедьоври на Хичкок. Радикалните следовници на пророка Мохамед бяха въоръжавани и финансирани щедро от САЩ, Саудитска Арабия и Пакистан. Така се роди и израсна чудовище - армия от фанатични муджахедини, която потопи в кръв Афганистан. Там през 80-те години на миналия век изгря и зловещата звезда на Осама бин Ладен, който по-късно стана знаменосец на глобалния джихад. Със собствени средства и чрез международната ислямска мрежа “Мактаб ал Кидамат” баснословно богатият саудитец вербуваше по света и обучаваше мераклиите да се включат в джихада срещу Съветския съюз. Самият Бин Ладен също трепеше неверници на бойното поле. След като Горбачов измъкна Москва от
афганистанското блато през 1989 г., Осама заби първия си жалон по трасето на глобалния джихад, като създаде организацията “Ал Кайда”, чиято ударна сила бяха муджахедините ветерани от афганистанската война. След краха на съветския им враг тези фундаменталисти пренасочиха омразата си

срещу християнската цивилизация, Америка и евреите

Зловещото изчадие на Бин Ладен си постави за цел също да катурне светските режими в арабските държави и да наложи в тях ислямското право – шариата.
В книгата си “Ал Кайда: Истинската история на радикалния ислям” Джейсън Бюрк пише, че тя не е толкова глобална терористична мрежа, колкото глобална терористична идеология. В началото на 90-те години на миналия век питомците на Бин Ладен се сдушиха с фундаменталистите от египетската организация ”Мюсюлмански братя”, с ислямистите от различни бои в Централна Азия, с феновете на ислямския халифат от формацията “Хизб ут Тахрир”. Скоро този сатанински алианс показа на света зловещия си лик - три атентата през 1992-1993 г. срещу американски войници в Йемен и убийството на 18 щатски униформени в Сомалия. До 1996 г. ятак на Бин Ладен и съдружниците му от партизанския терористичен отряд “Ал Кайда” беше режимът на генерал Омар ал Башир в Судан. По това време Бин Ладен издаде фетва (религиозен декрет) за свещена война на мюсюлманите срещу Запада, САЩ и за унищожаването на Израел. Словоизлиянията на Осама бяха идеологическата обосновка на глобалния джихад. Притиснат от Вашингтон, генерал Ал Башир изпъди Бин Ладен и компания и те намериха подслон в Афганистан, където властваше ислямското фундаменталистко движение на талибаните. Барманите от ”Ал Кайда” и талибанските им колеги забъркаха най-кървавия терористичен коктейл, познат някога в света. Първи изпиха горчивата чаша американците на 11 септември 2001 г., когато при атентатите на тяхна земя загинаха няколко хиляди души. Разярени, САЩ вдигнаха мерника на Бин Ладен и талибанските му другарчета и с рамо от натовските си съюзници през 2002 г. ги лишиха от властовия им рахатлък. Талибаните паднаха от власт, но Вашингтон не успя да спипа Осама, а и опитите за налагане на демокрация в Афганистан и умиротворяването му се провалиха. Обстановката там е нестабилна, а новините за кървави атентати на талибаните и “Ал Кайда” валят като дъжд. Белият дом натиска съюзниците си от НАТО да нагазят по-дълбоко в афганистанското тресавище, но някои от тях се дърпат.

Сегашната власт в Афганистан се крепи само на натовските щикове

и ако ги няма, талибаните и техният побратим Осама ще си върнат царството и от него ще могат да кроят на воля своите пъклени джихадистки планове.
Благодатно място, където бойци от “Ал Кайда” и други мюсюлмански фанатици развихрят джихадистката си фантазия, е и Ирак. Надеждите на Вашингтон, че със свалянето и обесването на Саддам Хюсеин в родината му ще се възцари мир и благоденствие, не се оправдаха. В доклад на американските спецслужби през 2006 г. се посочва, че резултатът от военните действия на САЩ и съюзниците им на иракска територия е ръст на ислямския екстремизъм в света и раждането на ново поколение джихадисти. По данни на Пентагона от нахлуването в Ирак през март 2003 г. досега в битки, при атентати на ислямисти от “Ал Кайда” и други мюсюлмански фанатици са загинали 3900 американски войници, а като прибавим и 90-те хиляди цивилни жертви, се вижда, че картината е трагична. Атентаторите камикадзета на иракска територия, които отнеха живота и на българи, не подбират жертвите си: военни от водената от САЩ коалиция на желаещите, новият иракски властови елит, чиновници на ООН и хуманитарни служители. Кървавата кампания на “Ал Кайда” и ислямския фундаментализъм в Ирак, която е част от глобалния джихад, има две важни цели – да дестабилизира сегашното управление и да подсили и без това отрицателните настроения на широки обществени слоеве по света към иракския поход на Вашингтон и така да се ускори процесът на неговото завършване. Джихадистите решиха с кръв резултатите от изборите в Испания преди четири години, когато след атентатите в Мадрид десницата загуби властта и тя мина в ръцете на социалистите, които побързаха да изтеглят испанския контингент от иракската военна джунгла.
Ирак и Афганистан са най-перспективните региони за изява на феновете на световния джихад по няколко причини. Чуждите войски под шапката на САЩ на иракска и афганистанска територия помагат на джихадистките бойци да

поддържат жив образа на християнския враг

сред обикновените местни мюсюлмани. Освен това големият брой муджахедини пришълци, воюващи на иракския и афганистанския фронт, се адаптираха отдавна към ситуацията на терена и спечелиха подкрепа сред местното население. Кръвопролитията в Ирак и Афганистан също така фокусираха трайно интереса на световните медии, а това Бин Ладен и подопечните му не пропускат да използват за своите цели. Може да се каже, че иракската и афганистанската земя са и своеобразни тренировъчни полигони за усъвършенстване на джихадистката терористична тактика. В случай че оредяващата коалиция на желаещите си вдигне чукалата от Ирак или пък натовските войници се изпарят от Афганистан, фундаменталистите ще разтръбят по света за триумфа на ислямския джихад.
Вождът на световния джихад Осама бин Ладен разчита на широка мрежа от съмишленици в САЩ, Азия и Европа. Част от нея са и т. нар. спящи клетки на терористичната му мрежа “Ал Кайда” в над 100 страни по света, които се будят по знак от шефа си и удрят безмилостно. Най-силните европейски поделения на Осама се намират в Германия, Италия и Испания, изтъкват световните медии. Освен на собствени сили “Ал Кайда” разчита за воденето на глобалния джихад и на съюзници, обединени в създадения от Бин Ладен още преди десет години “Световен ислямски фронт за борба против юдеите и кръстоносците”. В този терористичен интернационал “Ал Кайда” си партнира с филипинската групировка “Абу Саяф”, с египетската формация “Джамаа Исламия”, с алжирски и кашмирски екстремисти. Бин Ладен ръководи “Ал Кайда” като президент на международен концерн и контактува с хората си и със съюзниците си чрез съвременни комуникационни средства - интернет, клетъчни телефони.
Ислямският фундаментализъм, олицетворяван от

терористичния гигант “Ал Кайда и партньори”

се зъби не само на християнско-еврейския враг. На ударите му са изложени и режимите в умерени арабски държави като Алжир и Египет.
Заблуда е, че феновете на глобалния джихад са главно мюсюлмани, намиращи се на социалното дъно в ислямските общества. Живо доказателство за това е добре образованият бос на “Ал Кайда” Осама бин Ладен, който се радва на несметно богатство и е впрегнал огромния си финансов ресурс в люта битка, с неверниците кръстоносци и с ционисткия враг. Атентаторите от 11 септември 2001 г. също имаха добро образование и висок социален статус в обществото.
Предизвикателството на глобалния ислямски джихад, пред което са изправени демократичните общества от западен тип, не е само сблъсък на цивилизации, нито просто борба с тероризма, а по-скоро жестока война с нов тоталитаризъм. За него терористичните актове са само една техника или тактика сред многото други, подчертава анализаторът Тони Корн в изданието “Медиа Таймс Ривю”. Дори само един процент от 1,2 млрд. мюсюлмани по света да прегърнат идеята за глобалния джихад, САЩ, държавите от Евросъюза, Русия, както и умерените арабски режими ще трябва да се справят с 12 милиона джихадисти. И ако само един процент от тях пожелаят да станат мъченици за вярата, сме изправени пред всекидневната заплаха от 120 000 живи бомби, надвиснала като дамоклев меч над живота на огромен брой хора. Тази опасност не е за подценяване, а светът едва ли ще намери сили да се справи с нея в рамките на живота на едно поколение.

novinar*net,26-02-2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи