Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, февруари 24, 2008

Пранги в Мека заради свалки

57 младежи окошарени, танцували и ухажвали момичета на обществено място

Рияд. В Саудитска Арабия наказват дори за "неприлични" музика, танци и флирт. В Мека бяха арестувани 57 младежи с обвинението, че са ухажвали момичета в търговски центрове, съобщи англоезичният в. "Сауди газет".
Младежите са арестувани по заповед на комисията за превенция на порока и пропагандиране на добродетелите. Те са обвинени, че "носили неприлични дрехи, пускали са музика и са танцували" в търговски центрове в свещения град Мека, за да привлекат вниманието на девойките.
Религиозната полиция, която следи за стриктното спазване на шериата (ислямския закон), патрулира на обществените места. Нейно задължение е да предотвратява всякакъв контакт между двата пола. Неотдавна тя забрани продажбата на червени рози на западния празник Свети Валентин, който бе обявен за "езически християнски празник".
В Саудитска Арабия важат правилата на уахабизма, който тълкува много стриктно ислямския закон. Уахабизмът изисква и налага пълно разделение между мъжете и жените на публични места. Най-строги са ограниченията за жените. На тях им е забранено да бъдат в присъствие на мъже, които не са от семейството им. Те трябва да са забулени от главата до петите на обществени места. Не им се разрешава дори да въртят волана.

standartnews*com,НЕДЕЛЯ, 24 Февруари 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи