Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, февруари 07, 2008

В Турция пускат забрадките в университета

Турският парламент одобри на първо четене отмяната на забраната да се носят ислямски забрадки университетите, предаде АФП.

Според промяната носенето в университетите на традиционна ислямска забрадка, която се връзва под брадичката на жената, вече няма да бъде забранено. Световните агенции отбелязват, че управляващите все пак не настояват за разрешаване на носенето на тюрбан, който се разглежда като по-ясен символ на политическия ислям в страната. Обсъждането на второ четене на поправката трябва да се състои до 48 часа след гласуването на първо четене. За да влезе в сила, текстът трябва да бъде одобрен от президента Абдулах Гюл. Той вече подсказа, че ще подпише промяната

Инициативата на правителството обаче среща съпротивата на светския елит, а турският касационен съд вече отправи критики срещу нея и заплаши да я спре. Неговият зам.-председател Осман Ширин предупреди, че е абсолютно неприемливо светските принципи "да бъдат отслабени чрез преки или непреки действия".

Представителите на съдебната система са сред най-яростните защитници на светския ред наред с армията и възприемат носенето на ислямски забрадки като знак за принадлежност към политическия ислям.

news*ibox*bg,06.02.2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи