Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, февруари 16, 2008

Карикатури на Мохамед пак подпалиха Дания

Протести в Карачи, кувейтски депутати зоват за бойкот на Копенхаген

Дания пламна. Повторно публикуване на карикатури на пророка Мохамед във всичките 17 водещи вестници в страната предизвика вълна на недоволство, която се изля на улицата. Автомобили и контейнери за смет бяха подпалени в няколко датски града. Опожарено бе и училище в предградията на Копенхаген, съобщи ДПА. Властите обвиняват за палежите младежи от имигрантски семейства. Говорител на правителството заяви, че главният мотив е усещането сред младежите, че са подложени на полицейски тормоз. Но според много от местните медии избликът е свързан с карикатурите на Мохамед. Изданията обявиха, че карикатурата се публикува повторно в защита на свободата на изразяване. Това стана ден след като властите разкриха заговор за убийството на автора й Курт Вестергаард. Няма пострадали при палежите.
В много мюсюлмански държави също имаше протести. Пакистанци изгориха датското знаме в Карачи, а кувейтски депутати призоваха за политически и икономически бойкот на Дания, предаде АФП. Депутатите дори нарекоха членовете на датското правителство "кучи синове". Петдесетината студенти, протестиращи в южния пакистански град, заявиха, че ще пожертват живота си, за да защитят светостта на пророка. Властите в Карачи засилиха мерките за сигурност около дипломатическите представителства.
В края на 2005 г. и началото на 2006 г. карикатура на пророка, пусната в датски вестници, отприщи невиждана вълна от недоволство и протести в целия Близък изток. Тя представляваше пророка Мохамед като терорист, скрил в тюрбана си бомба.

new*standartnews*com,СЪБОТА, 16 Февруари 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи