Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, февруари 01, 2008

Аллах закриля Първанов


Благодарствени молитви за спасението на българския президент Георги Първанов се отслужват в петък в джамиите в София, Пловдив, Смолян, Шумен и Кърджали, съобщи главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи пред “Фокус”. Поводът е инцидентът със самолета, с който държавният глава пътува за Мексико. Ритуалът в София води самият главен мюфтия.

В последните години не е правено такова нещо, но в ислямската религия се отделя място за такава благодарствена молитва и в миналото е правена за видни личности, обясни Мустафа Алиш Хаджи. “Ще бъде отслужена молитва-благодарност за това, че Господ спаси нашия президент. Ще се молим за в бъдеще Аллах да пази от такива инциденти и да не се случва нищо лошо както на българския президент, така и на целия български народ”, каза главният мюфтия.

Главният секретар на Светия синод архимандрит Наум каза пред “Всеки ден”, че не знае за тази идея на мюсюлманското вероизповедание и не може да я коментира.

“Не мога да кажа дали това е нормално. Не съм запознат с ритуалите в джамиите”. Така лидерът на “Атака” Волен Сидеров коментира пред “Всеки ден” инициативата на мюфтийството. “Самият президент Първанов сложи на власт турското правителство с мандата на ДПС, вероятно може да се е обрязал и може да е сложил чалма, не знам. Аз съм го виждал в различни ритуали на чужди за християнството религии, така че е възможно да е сложил чалма и по тази причина да е влязъл в молитвените ритуали на джамиите. Това е въпрос на изясняване от негова страна”, допълни обаче Сидеров. Според него смесването на религия и политика отдавна е факт и това е най-опасното, защото българи по произход биват карани да се наричат турци. Това е опасен прецедент на отродяване и на дебългаризация и това се върши от ДПС, смята лидерът на “Атака”. Не сме против религията като цяло, а против агресивното налагане на исляма, което в България става чрез ДПС, каза още той.

Депутати от Коалиция за България отказаха коментар по темата с мотива, че не са запознати.

vsekiden,петък,1 февруари 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи