Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, февруари 29, 2008

Борба срещу тероризма

Елена Савова

Военните действия са най-голямата лудост, която е създало човечеството. Още от сътворението на света съществува тенденцията по-силните народи да налагат волята си чрез войната. Провокирана от смътни и неопределими причини. Все още не са заличени следите от последните няколко войни, които са наречени Световни, заради своята мащабност. Войни по не така ясни причини, жестоки, кървави, родени от злия човешки интерес.

Първата световна война избухва в следствие набедеността на един иначе силен народ, Втората световна война избухва заради лудите амбиции на един, иначе обикновен, а Третата избухва като битка на "задкулисни игри"и културни интереси.

Векът, в който живеем, съвременните хора, няма да остане без кръв.

Войната на нашето столетие е "борбата срещу тероризма".

Тероризмът е ненавест към човека и цялото човечество. С течение на времето са променени методите и способите, които терористите използват за осъществяване на целите си.

До 11 септември 2001 година едвали някой е допускал, че терористите ще използват самолет пълен с хора за осъществяване на своя акт. След удара по Световния търговски център, реакцията беше обявяване на война. И така САЩ въвлече целия свят в тази война. Нарекоха я "Борба срещу световния тероризъм".

САЩ харчат по $7 млрд. за борба с тероризма. На 8.10.2001 месец след въздушните атаки на Ал-Кайда, Джордж Буш официално оповести създаване на Национална институция по антитероризма.

След терористичните атаки България е една от множеството страни, която застава зад САЩ в знак за подкрепа. Нашата страна приема Закон за мерките срещу финансирането на тероризма на 05.02.2003 г. Заради тази подкрепа към държавата ни бяха отправени заплахи.

Изпратихме и наш контингент.На 27 декември дадохме и първите си жертви. При съвременните условия тероризмът придобива все по-глобални измерения. И така Четвъртата война се превръща в най-мащабното сражение.

Дадохме прекалено много и скъпи жертви, всеки ден слушаме как трябва да се противопоставим на "световното зло".

Една държава - световен лидер - се опитва да налага своята култура и морал. Макар и да сме малка страна, нека да се противопоставим на нея и да останем уникални, но без жертви...!

BG REPORTER

1 коментар:

  1. Анонимен8:45 сл.об.

    'Борбата срещу световния тероризъм – световна демагогия и цинизъм'
    – Публикация в интернет

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи