Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, август 03, 2011

Българите не са славяни,а тюрки,православното християнство е наложено кърваво,а изкуствената византийска азбука е отдалечила Бг от прогреса и Европа

Photobucket

Ne Mutlu Turkum Diyene ! - Щастлив е,който се нарича турчин ! / Колко щастлив е онзи, който може да каже " Аз съм турчин "!

Днес общия брой на тюрките е над 230 милиона души.Около една трета от тях живеят в Република Турция.Освен Турция съществуват още пет тюркски държави - Казахстан,Киргистан,Азербайджан,Туркменистан,Узбекистан.Почти 30 милиона азербайджанци живеят в Иран,което е 40 % от населението на тази страна.В Русия има няколко тюркски републики:Башкирия(Башкортостан),Дагестан,Алтай,Хакасия,Карачаево - Черкезия,Татарстан,Тува и Якутия.В Китай съществува огромният автономен Синдзян - уйгурски район на тюрките (т.нар. Източен Туркестан,1.5 млн кв. км.).В Молдова е разположен автономният тюркски райин Гагаузия.Тюркски райони има в Ирак,Грузия,Гърция,Таджикистан,Афганистан,Монголия и Македония.Тюркският регион в България е от особено значение.

Съвременна България е единствената държава с преобладаваща тюркска народност,намираща се на Европейския континент.В този смисъл тя е европейската тюркска държава.Това я превръща в мост между тюркските държави в Европа.Докато големият мост между Азия и Европа е Република Турция,България осъществява една допълнителна енергийна връзка,която доокпрупнява континенталната - духовният контакт между европейската геополитическа хоризонтала и тюркската сакрална география отвъд границите на Монголия и Китай.

България е и единствената християнска тюркска държава.Този изключително важен вектор би бил енергийният проводник в синхронизирането между православие и ислям,чрез прекия контакт между Европейския съюз и Тюркската общност,осъществяван от България.В допълнение намиращата се в Република Турция Вселенска патриаршия би осъществила балансиращия ефект.

Уникалните специфики в географията,езика и вероизповеданието,както и членството и в ЕС,дават на България изключителната възможност да се превърне в интелектуалния център на една вероятна Тюркска общност през XXI век,а от там и в основния творец на евразийската интеграция.На този фон мястото и ролата на Република Турция са неоспорими.Като централна държава,формирала сакрална география на три континента,Турция се явява и енергийният извор на вероятната Тюркска общност.Политическата,икономическата и военната и мощ (третата световна сила около 2050 г.),поставени на едно поле с уникалните културно - цивилизационни компоненти на България,биха представлявали двигателя на евроазиатския обединителен проце като логично продължение на Тюркската общност.

Официалното признаване,че в българския етногенезис практически отсъства слвянски елемент,че антите са светлокожи монголоидни склавони със сарматски произход,чеоногондурите,кутригурите,утигурите и останалите български племена са тюркоезичните западни хуни,че православното християнство е наложено кърваво и въпреки волята на българите,че изкуствената византийска азбука ги е отдалечила от прогреса и европейската цивилизация,би означавало не само тържество на историческата истина,но преди всичко съживяване на националните творчески енергии,което е предпоставка за възстановяване на държавността и мултиплициране на българския дух.

ПЪЛЕН ТЕКСТ САМО В КНИГАТА:

Османо - римска империя,българи и тюрки - Стоян Динков

Още:Покръстването на целия български народ от Борис I трябвало да мине през реки от кръв (избити са най-малко 100 000 хил. души) !

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи