Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, август 04, 2011

Християнски, мюсюлмански и юдейски лидери приеха обща декларация за толерантност и мир

Акад. Антон Дончев: Нека религиите продължат да говорят

04 август 2011

Християнски, мюсюлмански и юдейски лидери приеха обща декларация за толерантност и мир

Религията в полза на човека,конференцияСофия /КРОСС/ Духовните водачи имат огромната задача да върнат мястото на духовното в живота на човека. Това заяви акад. Антон Дончев на международната религиозна конференция "Религия в полза на хората", която се провежда в София, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.

"Корабите на доброто се разбиват, защото ги няма фаровете, които показват къде са тези скали, а тези фарове сте вие, духовниците", заяви Дончев на събралите се представители на християнството, исляма и юдаизва от 20 държави.
"В сърцето на всеки човек има искра, която трябва да бъде раздухана, за да стане пламък. Без да дадете душата си, този пламък няма да се разгори. Нека се събираме, нека говорим. Това е прекрасен знак за единството на хората", каза още големият български писател на религиозните лидери.
Духовните водачи на три от големите световни религии излязоха с обща декларация, в която се обединиха около отговорността на религиите за добруването на хората, толерантността и взаимното уважение. В текста е записано още, че трябва да се работи за преодоляване на противоречията между вероизповеданията, предизвикани от политиката и идеологията, както и срещу използване на вярата за античовешки цели.
"И науката се предаде. И науката каза - светът без Бог не може да бъде обяснен. Това е положението. Щом има Начало, щом има Сътворение, щом има Голям взрив, има Създател. Всички сме чада на Създателя", заяви акад. Антон Дончев в края на словото си.
"Бог и човек са в центъра на всички религии. Отправяме заедно своя призив към всички хора по света за толерантност, взаимно разбиране, уважение и мир. Нека лекуваме света с божествена любов, нека не причиняваме другиму това, което не искаме да причиняват на нас, нека си подаваме ръка срещу злото", пише в общото становище на участниците в религиозната конференция.
Те ще продължат да се срещат, като следващата им сбирка ще е във Варна, за което се пребори Варненският митрополит Кирил.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи